• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1998., Nr. 333 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 4. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

05.11.1998., Nr. 333

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar:

Pirmoreiz notika 7. Saeimas Prezidija sēde.

Šoreiz tās sākumdaļā piedalījās arī Saeimas Frakciju padomes pārstāvji

F1.JPG (31475 BYTES)

Saeimas Prezidija sēdes laikā: Saeimas sekretāres biedrs Aleksandrs Bartaševičs, Saeimas sekretāre Silvija Dreimane, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Indulis Bērziņš un Saeimas priekšsēdētāja biedrs Gundars Bojārs Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

Vienojoties ar frakciju pārstāvjiem, tika nolemts, ka arī turpmāk Saeimas kārtējās plenārsēdes notiks ceturtdienās un arī pastāvīgo komisiju un frakciju darbs norisināsies pēc līdzšinējā grafika.

Kopsēdes dalībnieki vienprātīgi vienojās arī par to, ka līdz pulksten 17 piektdien, 6.novembrī, iesniedzami Saeimas frakciju priekšlikumi attiecībā uz Saeimas sešpadsmit pastāvīgo komisiju izveidošanu, lai jau nākamceturtdien, 12.novembrī, varētu apstiprināt to sastāvu. Saeimas Prezidijs arī aicināja frakcijas iespējami drīzāk iesniegt izveidojušos frakciju nolikumus.

Nākamā Frakciju padomes un Saeimas Prezidija kopsēde paredzēta pirmdien, 9. novembrī, pulksten 14.

Pēc tam notika jaunās Saeimas Prezidija pirmā sēde.

Tajā vispirms pieņēma zināšanai informāciju par apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas nolikumu un tās vadību. Par šīs frakcijas priekšsēdētāju kopš 2. novembra ir kļuvis Jānis Straume, bet par viņa vietniekiem — Dzintars Rasnačs un Pēteris Tabūns.

Tika akceptēts saraksts, kurā iekļauti visi tie 54 likumprojekti, kurus sestā Saeima nepaguva līdz galam izskatīt un kurus saskaņā ar Kārtības ruļļa 39. pantu būtu jāizskata septītajā Saeimā.

Saeimas Prezidijs nolēma ņemt vērā Tautas saskaņas partijas frakcijas izvirzītās kandidatūras darbam septītās Saeimas pastāvīgajās komisijās. Pagaidām tā ir vienīgā frakcija, kas nosaukusi savus kandidātus darbam Saeimas komisijās.

Mintauts Ducmanis,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktors

Valsts prezidents — Saeimai

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 4.novembrī, nosūtīja Saeimai vēstuli ar ierosinājumu izskatīt jautājumu par Jura Eihmaņa atbrīvošanu no Nacionālo bruņoto spēku komandiera amata saskaņā ar likuma "Par valsts aizsardzību" 11.pantu. Ierosinājums pamatots ar Aizsardzības ministrijas slēdzienu par Zemessardzes finansu līdzekļu izmantošanu J.Eihmaņa dzīvokļa remontam un ar pulkveža J.Eihmaņa ziņojumu.

Valsts prezidenta preses dienests

F2.JPG (23949 BYTES)F22.JPG (25579 BYTES)F3.JPG (15774 BYTES)

Saeimas Frakciju padomes pārstāvji: deputāti Osvalds Zvejsalnieks, Egils Baldzēns, Imants Burvis; Jānis Jurkāns, Gundars Bērziņš, Pēteris Tabūns; Ainārs Šlesers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!