• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Nacionālajai operai iedalītajiem līdzekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1998., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

29.10.1998., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministra uzskatā:

Par Latvijas Nacionālajai operai iedalītajiem līdzekļiem

Finansu ministrs Roberts Zīle šodien informējis Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktora vietnieku finansu jautājumos E.Skeltonu, ka saskaņā ar otrdienas valdības lēmumu ir gatavs parakstīt rīkojumu par nepieciešamākā finansējuma piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pirmizrāžu iestudējumu vajadzībām Latvijas Nacionālajai operai. Līdz ar to ministrs aicinājis LNO vadību nekavējoši sagatavot precizētu tāmi finansējumam.

Jautājums par pārējām operas pirmizrādēm nepieciešamā finansējuma piešķiršanu tiks izlemts pēc kultūras ministres Ramonas Umblijas ziņojuma valdības sēdē par Kultūrkapitāla fonda līdzekļu izlietojumu. Finansu ministrs neizslēdz iespēju, ka pārējais nepieciešamais finansējums jauniestudējumiem varētu tikt rasts no Kultūrkapitāla fonda līdzekļiem.

"Man nav īsti pieņemama situācija, ka lielākā daļa no Kultūrkapitāla fonda līdzekļiem netiek izmantota kultūras vajadzībām. Tāpēc es vēlētos tomēr vēlreiz pārliecināties, vai ir pareizi, ka 207 000 latu no šī fonda, pēc Valsts kases datiem, šobrīd novirzīti tā administratīvajiem izdevumiem, 550 000 latu — faktiski iesaldēti kā pamatkapitāla depozīts "Hansabankā", bet operas vajadzībām 100 tūkstoši latu fondā neatrodas un tiek meklēti citur — neparedzētiem gadījumiem rezervēto līdzekļu daļā," teicis finansu ministrs Roberts Zīle.

Tādējādi saskaņā ar Valsts kases datiem lielākā daļa — ap 800 tūkstošiem latu — no vairāk nekā miljona Kultūrkapitāla fonda līdzekļiem šobrīd netiek izmantota savam tiešajam mērķim — kultūras vajadzībām.

1998. gada 28. oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!