• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks iepazīšanās vizītēs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1998., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunais Profesiju klasifikators - uz Jūsu katra darba galda

Vēl šajā numurā

29.10.1998., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks iepazīšanās vizītēs:

A2.JPG (11823 BYTES)

— pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 28.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džeimsu Holmsu, kurš 27.oktobrī iesniedza akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Guntim Ulmanim.

Saeimas priekšsēdētājs sveica Dž.Holmsu Saeimas namā un pauda pārliecību, ka līdzšinējā auglīgā sadarbība starp Latviju un Amerikas Savienotajām Valstīm vēstnieka darba laikā attīstīsies un pilnveidosies.

A.Čepānis informēja vēstnieku, ka pēc sešām dienām darbu sāks jaunievēlētais Latvijas parlaments. Gan vēlēšanu, gan tautas nobalsošanas rezultāti, pēc A.Čepāņa domām, liecina par to, ka Latvijas sabiedrība kļūst politiski nobriedusi. Dž.Holmss uzsvēra, ka ASV bijušas iepriecinātas par tautas nobalsošanas rezultātiem, bet vēl vairāk — par vēlēšanu norisi. Tā, viņaprāt, apliecinājusi, ka Latvija ir brīva, demokrātiska valsts, kas nobriedusi iestājai Eiropas Savienībā.

Dž.Holmss pauda ASV atbalstu Latvijai tās centienos un akcentēja, ka šāds atbalsts izteikts arī ASV prezidenta Bila Klintona un ASV valsts sekretāres Madelaines Olbraitas vēstulēs, kuras otrdien līdz ar akreditācijas vēstuli jaunais ASV vēstnieks iesniedzis Valsts prezidentam Guntim Ulmanim.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— pie Ministru prezidenta

Vakar, 28.oktobrī, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta iepazīšanās vizītē ieradās jaunais Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Latvijā Džeimss Holmss.

Saruna notika draudzīgā un abpusējās sapratnes gaisotnē.

Dž. Holmss interesējās par ekonomisko stāvokli un arī par pēcvēlēšanu situāciju valstī.

Ministru prezidents izteica pateicību ASV un personīgi vēstniekam, kurš pirms stāšanās vēstnieka amatā koordinēja ASV Valsts departamenta Austrumeiropas palīdzības programmu, par ASV palīdzību, kas sekmē Latvijas ekonomisko attīstību, militāro izaugsmi un demokrātijas nostiprināšanos.

Tā kā G.Krasts pilda arī aizsardzības ministra pienākumus, sarunu laikā tika skarts jautājums par situāciju aizsardzības jomā. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijai, apstiprinot Saeimā nākamā gada valsts budžetu, ir būtiski saglabāt finansējumu militārajām vajadzībām viena procenta apmērā no budžeta, kā arī turpināt institucionālās reformas aizsardzības sistēmā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!