• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras reģiona arodbiedrību apspriedi Par Baltijas valstu arodbiedrību padomes sčdi Par situāciju nodarbinātības jomā Baltijas valstīs un par priekšlikumiem tās uzlabošanai Par Nacionālās trīspusčjās sadarbības padomes sčdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1998., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu gada pirmajos trīs ceturkšņos

Vēl šajā numurā

22.10.1998., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Baltijas jūras reģiona arodbiedrību apspriedi

Vakar un šodien, 21. un 22.oktobrī, Stokholmā, Zviedrijā, notiek Baltijas jūras reģiona valstu arodbiedrību darbinieku apspriede par arodbiedrību sadarbību Baltijas jūras reģionā līdz 2010.gadam un par šī reģiona attīstības nozīmi pasaulē. Šī ir otrā šāda veida tikšanās, pirmā notika aprīlī Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, tās rezultātā tika izstrādāts apjomīgs dokuments "Par nodarbinātības, sociālo demokrātiju un Baltijas jūras reģiona attīstības tendencēm. Par Baltijas jūras reģiona valstu arodbiedrību platformu". Apspriedes laikā Stokholmā arodbiedrību darbinieki paredzējuši diskutēt par izstrādāto materiālu un turpmāko sadarbību. Latvijas arodbiedrības šai apspriedē pārstāvēs Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības starptautiskā darba sekretāre Lilija Babre.

Par Baltijas valstu

arodbiedrību padomes sēdi

Pagājušās nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Panevēžā notika kārtējā Baltijas valstu arodbiedrību padomes sēde, kurā tika diskutēts par nodarbinātības problēmām Baltijas valstīs. Uz šo sēdi bija uzaicināti un ar ziņojumiem uzstājās Lietuvas sociālās aizsardzības un darba ministra vietnieks Rimants Kairelis, Lietuvas Darba biržas direktora vietniece Nijole Mackavičiene un Latvijas Nodarbinātības valsts dienesta vadītājs Andris Siliņš. Diskusijā piedalījās arī Igaunijas arodbiedrību centrālās organizācijas priekšsēdētājs, Igaunijas parlamenta deputāts Raivo Pāvo, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Andris Kravalis, Lietuvas arodbiedrību apvienības priekšsēdētājs, Lietuvas Seima deputāts Aļģirds Siss u.c. Arodbiedrību aktīvisti apsprieda pieaugošā bezdarba problēmas, krīzi Krievijā un tās ekonomiskās sekas Baltijas valstīs, kā arī darba devēju, valsts un arodbiedrību lomu nodarbinātības jautājumu risināšanā.

Sēdes dalībnieki izstrādāja un pieņēma Baltijas valstu arodbiedrību padomes rezolūciju ( skat. zemāk ).

Inga Koleča,

Latvijas Brīvo arodbiedrību

savienības orgdarba eksperte

Par situāciju nodarbinātības jomā

Baltijas valstīs un par priekšlikumiem tās uzlabošanai

Baltijas valstu arodbiedrību padomes

rezolūcija

Baltijas valstu arodbiedrību padome atzīmē, ka Igaunijā, Latvijā un Lietuvā pieaug bezdarbs. Ir daudz cilvēku, kuri strādā nelegāli un kuri nav sociāli apdrošināti. Palielinās maksātnespējīgo uzņēmumu un bankrotu skaits. Daudzos uzņēmumos darbinieki nesaņem laikā darba samaksu, palielinās darba samaksas parādi.

Lai stabilizētu un uzlabotu situāciju darba tirgū un nodarbinātības jomā, Baltijas valstu arodbiedrību padome iesaka:

1. Igaunijas, Latvijas un Lietuvas valdībām:

1.1. Izstrādāt visaptverošu stratēģiju un programmu, kas būtu orientēta uz nodarbinātības palielināšanu, īpašu uzmanību veltot nacionālām un ārvalstu investīcijām šajā sfērā;

1.2. Pilnveidot Baltijas valstu normatīvos aktus, kuri nosaka darba tirgus normas, ņemot vērā Eiropas Savienības direktīvu prasības;

1.3. Reālā bezdarba uzskaitei izmantot Starptautiskās darba organizācijas pieredzi un vispāratzītas starptautiskas metodes.

2. Visām Baltijas valstu arodbiedrību organizācijām un nozaru arodbiedrībām:

2.1. Noslēdzot darba koplīgumus un nozaru vienošanās, uzskatīt par to neatņemamu sastāvdaļu darbinieku sociālās garantijas nodarbinātības jomā.

Igaunijas Arodbiedrību centrālās organizācijas vārdā

priekšsēdētājs Raivo Pāvo

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vārdā

priekšsēdētāja vietnieks Andris Kravalis

Lietuvas Arodbiedrību apvienības vārdā

priekšsēdētājs Aļģirds Siss

Lietuvas Strādnieku savienības vārdā

koordinācijas centra locekle Viktorija Butienene

Lietuvas Arodbiedrību centra vārdā

priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aļģirds Kvedaravičs

Lietuvas Darba federācijas vārdā

Panevēžā 1998.gada 16.oktobrī ģenerālsekretāre Regīna Rekešiene

Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi

Ministru prezidents Guntars Krasts ir uzdevis labklājības ministram Vladimiram Makarovam nekavējoties sasaukt Nacionālo trīspusējās sadarbības padomes sēdi.

Ekonomikas ministram Laimonim Strujevičam, zemkopības ministram Andrim Rāviņam, labklājības ministram Vladimiram Makarovam, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Anatolijam Gorbunovam un finansu ministram Robertam Zīlem uzdots kopā ar arodbiedrībām un darba devējiem sagatavot priekšlikumus valdībai ekonomisko grūtību pārvarēšanā.

Ekonomikas ministram uzdots par padomē nolemto ziņot valdības sēdē 3.novembrī.

Valdības preses departaments

Precizējot iepriekš publicēto

"Latvijas Vēstneša" 20. oktobra numurā, 9. lappusē, informācijā par Latvijas vēstnieka Mārtiņa Virša akreditāciju virsrakstā un 1. rindkopā valsts nosaukumam jābūt: Slovākija. Kļūda radusies Valsts prezidenta preses dienesta sūtītajā telefaksa tekstā.

"LV"

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!