• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas ekonomiskās saiknes Eiropā un pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.1998., Nr. 295/296 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas uzņēmējs ceļā uz Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

16.10.1998., Nr. 295/296

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas ekonomiskās saiknes Eiropā un pasaulē

Par aktualitātēm Ekonomikas ministrijā

No 4. līdz 9. oktobrim ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs Latvijas delegācijas sastāvā piedalījās Pasaules Bankas un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) ikgadējā sanāksmē Vašingtonā. Kā 14.oktobrī preses konferencē informēja L.Strujevičs, ASV prezidenta Bila Klintona, Pasaules Bankas prezidenta Džona Volfensona un SVF vadītāja Mišela Kamdesī runās tika uzsvērta nepieciešamība rast izeju no globālās finansu krīzes, piesaistīt privāto finansējumu lielu projektu atbalstam, kā arī vairāk koordinēt Pasaules Bankas un SVF darbību. Sanāksmes laikā L.Strujevičs tikās ar Pasaules Bankas viceprezidentu Johannesu Linnu, Pasaules Bankas biroja Baltijas valstīs vadītāju Larsu Jerlingu, kas šobrīd atbild par Baltijas, Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm, kā arī ar citām atbildīgām personām. Ekonomikas ministrs uzsvēra, ka ir gandarīts par to, ka starptautiskās institūcijas devušas tik augstu novērtējumu Latvijas ekonomiskajai attīstībai un ir atzīmēts, ka līdzšinējie Pasaules Bankas finansētie projekti Latvijā īstenoti veiksmīgi.

14. oktobrī Latvijas delegācija, kuras sastāvā ir gan EM darbinieki, gan daudzi Latvijas uzņēmēji, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts un Tirdzniecības un rūpniecības kameras direktors Henriks Silenieks, ieradās vizītē Slovēnijā. Tā notiek pēc Slovēnijas ekonomikas ministra Marjana Senjura uzaicinājuma. Vizītes laikā paredzētas daudzas lietišķas tikšanās, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Slovēnijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras sadarbības līguma parakstīšana. Slovēnijas pieredze ir īpaši interesanta Latvijas Republikai, jo šī valsts ir uzaicināta pirmajā grupā sarunu uzsākšanai par iestāšanos Eiropas Savienībā.

Kā informēja EM valsts sekretāra vietniece Lilija Stelpe, Eiropas Komisija nolēmusi sākt sarunas par Eiropas atbilstības novērtēšanas protokola (ECAP) noslēgšanu ar Latviju. Kopā ar Latviju uz sarunām uzaicināta arī Igaunija. Šobrīd šādi protokoli noslēgti tikai ar trijām valstīm, kas iekļautas pirmajā sarunu kārtā uzņemšanai Eiropas Savienībā, — Ungāriju, Čehiju un Poliju. ECAP protokola noslēgšana dos iespēju Latvijas ražotājiem bez tirdzniecības tehniskajām barjerām un jebkādas papildu sertifikācijas vai testēšanas procedūrām eksportēt produkciju uz ES dalībvalstu tirgiem.

Privatizācijas aģentūras (PA) valdes sagatavotajos valsts a/s "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizācijas noteikumos saskatāmas vairākas nopietnas pretrunas, atzina ekonomikas ministrs un PA valsts pilnvarnieks L.Strujevičs. Viņš uzskata, ka privatizācijas noteikumi pašreizējā variantā var paildzināt LK privatizāciju par vairākiem gadiem, tādējādi liedzot iespēju LK akcijas iegādāties publiskajā piedāvājumā par sertifikātiem, jo tas varētu sākties tikai pēc 2000. gada, kad būs beidzies privatizācijas sertifikātu derīguma termiņš. L.Strujevičs darīja zināmu, ka LK privatizācijas noteikumos atklātās pretrunas tiks izskatītas nākamajā PA padomes sēdē.

Mudīte Luksa, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!