• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu enerģētiskās intereses Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1998., Nr. 280/281 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu enerģētiskās intereses Eiropā (Turpinājums). Par starptautiskajām militārajām mācībām. Par piemaksām veterāniem

Vēl šajā numurā

29.09.1998., Nr. 280/281

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJĀS

Mūsu enerģētiskās intereses Eiropā

Vakar, 28. septembrī, ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs informēja žurnālistus par savu līdzdalību starptautiskajā konferencē "Enerģētika Eiropā: jauni partneri, jauni izaicinājumi", kas 23. un 24. septembrī notika Briselē un bija veltīta galvenokārt enerģētikas nozares nozīmei Viduseiropas un Austrumeiropas valstu ekonomiskajā attīstībā. (Ministra konferencē nolasīto referātu "Latvijas enerģētikas politika un stratēģija" pilnībā sk. "Latvijas Vēstnesī" nr.279, 25.09.1998.)

Pasākumā savu viedokli par Eiropas Savienības enerģētikas sektora attīstību un aktīvāku sadarbību ar ārpus savienības esošajām Eiropas valstīm izteica Eiropas Komisijas komisārs Kristoss Papoutsis, Eiropas Komisijas Enerģētikas direktorāta direktors Dominiks Ristori, Eiropas Savienībā pašlaik prezidējošās Austrijas ekonomikas ministrs Hanness Farnleitners, Pasaules bankas Eiropas un Centrālāzijas reģionālā biroja direktors Huseins Razavi un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas Enerģētikas efektivitātes departamenta direktore Karena Maklellana.

Referēja arī Krievijas Federācijas uzņēmuma "Gazprom" direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieks Valerijs Remezovs, Ukrainas enerģētikas ministra vietnieks Sergejs Kuzmenko un citi Viduseiropas un Austrumeiropas valstu pārstāvji.

Bet Latvijas pārstāvju svarīgākais uzdevums šajā starptautiskajā pasākumā, pēc L. Strujeviča domām, bija aizstāvēt savas nacionālās intereses enerģētikas laukā, nodrošināt līdzdalību liela mēroga Eiropas Savienības valstu enerģētikas projektos, kā arī noskaidrot, vai Latvijas līdzšinējās aktivitātes, veicinot lokālu kooperāciju enerģētikā — Baltijas valstu savstarpējo sadarbību, kā arī projekta "Baltijas gredzens" realizāciju — atbilst Eiropas Savienības ilgtermiņa politikai enerģētikā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!