• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.1998., Nr. 241/242 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 27.08.1998.

Laidiena Nr. 246/247, OP 1998/246/247

Vēl šajā numurā

21.08.1998., Nr. 241/242

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* Jaundibinātais Zviedrijas-Norvēģijas kopuzņēmums "Dagob Baltica" tuvāko trīs gadu laikā iecerējis Baltijas valstīs kļūt par lielāko pārtikas vairumtirgotāju.

* Rīgā, Dārzciema ielas rajonā, kur mājvietu atraduši vairāki oficiālie automašīnu tirgotāji, tostarp arī oficiālais franču automobiļu "Citroen" un japāņu "Suzuki" oficiālais pārstāvis Latvijā a/s "Auto statuss", blakus jau esošajiem "Citroen" un "Suzuki" autosaloniem, durvis vēris jaunais "Citroen" autocentrs. Tā kopējā platība būs ap 800 kv. m. No tiem apmēram 600 kv. m būs serviss un 200 kv. m aizņems autosalons. Tā celtniecībā ieguldīti apmēram 250 tūkst. latu.

* A/s "Latvijas balzams" sadarbībā ar SIA "Zigmunds 42" Rīgā, Jēkaba kazarmās nule kā atvērusi bāru "Rīgas balzams", kas iecerēts kā uzņēmumā ražotās produkcijas prezentāciju vieta.

* Nekustamo īpašumu tirgus aktivizēšanai Valmieras juridiskais birojs SIA "Vidzemes darījumu centrs" ir uzsācis perspektīva pakalpojuma sniegšanu, proti, māju celtniecības vai pārbūvju veikšanu uz kredīta.

* SIA "Aptieka Saule" un SIA "Mēness aptieka" šogad modernizēs savas zāļu tirdzniecības vietas un sāks darbu pie savu darbinieku apmācību centra izveides. Jaunajā "Saules aptiekā", kas tikko atvērta Rīgā, Stacijas laukumā, ieguldīti apmēram 30 000 latu. Patlaban SIA "Aptieka Saule" un "Mēness aptieka" pārziņā ir 13 "Saules" un 12 "Mēness" aptiekas.

* Būvniecības - konsultatīvās uzņēmējdarbības akciju sabiedrība BKD 5 gadu laikā kļuvusi par vienu no lielākajām Latvijas būvfirmām. Pērn tās apgrozījums sasniedza 2,748 milj. latu.

* Rīgā atklāts tirdzniecības centrs "Mols" — bijušais "Europa Center", ko SIA "Varner Hakon Invest" nopirka pagājušā gada janvārī. Tirdzniecības centra pārbūvē kopējās investīcijas sasniedz 9 milj. USD. Jaunajā tirdzniecības centrā ir sešdesmit veikali un četri ēdināšanas servisi — restorāni un bāri.

* Arhitektūras firma "Fanteh" strādā pie a/s "Rīgas centrāltirgus" gaļas paviljonam piegulošā, bijušā dzelzceļa debarkadera rekonstrukcijas, kas paredz te iekārtot biroju un izstāžu centra telpas, kā arī konferenču zāli. Projekta realizācija izmaksās ap 700 tūkst. latu, un pašlaik tiek meklētas ārzemju investīcijas.

* Latvijā lielākā pārtikas koncerna a/s "AveLat grupa" šogad plānotais apgrozījums ir 100 milj. latu, kas būtu gandrīz divreiz lielāks nekā pērn. Tādējādi ALG diezgan reāli varētu pretendēt uz iekļūšanu desmit lielāko uzņēmumu vidū 1998. gadā.

* Atklāta SIA "Skultes kokosta" dienvidu piestātne, kur tiks piekrauts pirmais kuģis ar papīrmalku. Piestātnes, pievadceļu, kraušanas laukumu, kā arī nogāžu nostiprinājumu darbu veikšanai investēti apmēram Ls 700 000, taču kopumā šogad investīcijas ostā pārsniegs 950 000.

* Kafijas ražotāju — firmas "Simeks SMS" ražošanas kompleksā atklāta moderna kafijas ražošanas iekārta, kas ir pirmā Baltijas valstīs un Austrumeiropā. Iekārta iepirkta no vācu firmas "Robert Bosch Verpakungsmaschinen GmbH" un izmaksājusi 330 000 USD. Jaunā iekārta ļaus samazināt skābekļa daudzumu hermētiskajā kafijas iepakojumā, tādēļ kafija ilgāk saglabās svaigumu un aromātu.

* Divas Latvijas izstāžu kompānijas BT 1 un "Rasa ekspo" noslēgušas līgumu par savas darbības stratēģisku apvienošanu. Šis līgums stājas spēkā ar nākamā gada 1. janvāri. Tomēr abu kompāniju vadītāji noliedz iespēju, ka uz šo organizāciju pamata (vismaz tuvākajā laikā) izveidosies viena firma.

* Prezentēts jaunās dzīvojamās ēkas Rīgā, Dzirnavu ielā 37, projekts. To cels ASV holdingkompānijas "InterSource International Inc." meitas uzņēmums SIA "Investa Source".

* SIA "B&S Bauskas tipogrāfija" iegādājusies jaunu pieckrāsu ofsetiespiedmašīnu "Polly 566 PH". Jaunā mašīna noteikti sevi atpelnīs, jo tās jauda stundā ir 9 tūkst. piecu krāsu novilkumu A2 formātā. Jau šogad ar "Polly" poligrāfijas uzņēmums cer palielināt apgrozījumu par 50%, trīskāršot darbu apjomu un samazināt ražošanas izmaksas vismaz par 20%. Tipogrāfija nākotnē plāno iegādāties vēl trīs jaunas iekārtas, kā arī ieviest Latvijā pilnīgi jaunu tehnoloģiju, kas ļaus uzņēmumam nostiprināties ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu poligrāfijas tirgū.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!