• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību Ziemeļvalstu un Baltijas fondu biržās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1998., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Par spēku zaudējušiem Rīgas Domes noteikumiem

Vēl šajā numurā

27.08.1998., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijās

Finansu ministrija

Par sadarbību Ziemeļvalstu un Baltijas fondu biržās

"Līdz ar pēdējo gadu pietiekami stabilo attīstību, kādu parādījusi Latvija un visas Baltijas valstis kopumā, šis reģions kļūst aizvien interesantāks arī kaimiņvalstīm. To pierāda kaut vai fakts, ka arvien biežāk mums tiek piedāvāta ne tikai palīdzība, bet jau sadarbība. Tāpēc patīkami un apsveicami, ka Ziemeļvalstu kaimiņi Latviju un arī pārējās Baltijas valstis redz kā līdzvērtīgus partnerus fondu biržu sadarbībai," pēc tikšanās ar Ziemeļu–Baltijas investīciju komitejas pārstāvjiem izteicās finansu ministrs Roberts Zīle.

Sarunu laikā, atbildot uz Ziemeļvalstu pārstāvju interesi veicināt šo sadarbību, R.Zīle uzsvēra, ka zināma sadarbība fondu biržu starpā Baltijas valstīs notiek jau tagad. "Šīs sadarbības paplašināšanu Ziemeļvalstu virzienā es varētu tikai apsveikt," teica R.Zīle.

Jautājums par iespējamo ziemeļu un Baltijas valstu fondu biržu sadarbību pirmoreiz aktualizējās pēc Zviedrijas finansu ministra Erika Osbrinka viesošanās Latvijā šī gada jūnija sākumā. Toreiz Zviedrijas finansu ministrs Ziemeļvalstu un Baltijas valstu fondu biržu savstarpējo kontaktu aktivizēšanu redzēja kā priekšnoteikumu dažu spēcīgu, Eiropā un pasaulē konkurētspējīgu biržu centru tapšanai šajā reģionā.

Bez tam, tiekoties ar Latvijas finansu ministru, Ziemeļu–Baltijas investīciju komitejas pārstāvji aizvakar, 25. augustā, ministru informēja par Baltijas investīciju programmas īstenošanu mūsu valstī.

Baltijas investīciju programmas dibinātāji ir Ziemeļvalstu finansu un ekonomikas ministri, kuri 1992. gadā parakstīja kopīgu deklarāciju par šo programmu. Tās mērķis — atbalstīt tirgus ekonomikas attīstību trijās Baltijas valstīs, īpaši veicinot mazo un vidējo uzņēmumu veidošanos un darbību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Savukārt Ziemeļu–Baltijas investīciju komiteja tika izveidota, lai sekotu līdzi minētās programmas gaitai.

Komitejas pārstāvji ir ieradušies Latvijā, lai izvērtētu šīs programmas darbību, jo 1995. gadā tika nolemts programmu pagarināt līdz 1999. gada beigām.

"Tā kā programmas laikā piesaistīto investīciju apjoms ir samērā ievērojams — 175 miljoni ekiju, ir svarīgi, lai šī nauda arī nonāktu pie tiem, kam tā domāta, lai tieši mazie un vidējie uzņēmumi arī sajustu no šīs naudas reālu labumu," pēc tikšanās teica R.Zīle.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!