• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viktors Mihailovskis, Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, - "Latvijas Vēstnesim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.1998., Nr. 241/242 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nemitīgās rūpēs par valsti, mūsu īpašumu

Vēl šajā numurā

21.08.1998., Nr. 241/242

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmdien, 24. augustā, savus valsts svētkus —

Neatkarības dienu — svin draudzīgā ukraiņu tauta

Viktors Mihailovskis, Ukrainas ārkārtējais

un pilnvarotais vēstnieks, — "Latvijas Vēstnesim"

— Vēstnieka kungs, zinot jūsu lielās valsts visumā sarežģīto un ne tuvu vieglo vēsturi, gribu jūs lūgt vispirms komentēt 24. augusta — Neatkarības dienas — nozīmi ukraiņu tautas dzīvē.

— Tā ir īpaša diena daudzus gadsimtus ilgajā ukraiņu tautas vēsturē. Būtībā pirmo reizi visā mūsu vēsturē ukraiņu tauta ieguva iespēju atjaunot savu nacionālo valstiskumu, kaut arī daži vēsturnieki, protams, var šo tēzi apšaubīt, pierādot, ka notikumi atkārtojušies jau otro un pat trešo reizi. Tomēr, nemazinot patstāvīgas ukraiņu valsts radīšanas mēģinājumus agrākajos periodos, es uzskatu, ka tikai mūsu dienās tika radīti reāli priekšnoteikumi ukraiņu valstiskuma veidošanai. Tas uzliek mums visiem, kam lemta iespēja būt šī vēsturiskā notikuma dalībniekiem, paaugstinātu atbildību par ukraiņu tautas un valsts likteņiem.

— Kāda, jūsu skatījumā, ir pašreizējā situācija Ukrainā, jūsu valsts svētku priekšvakarā?

— Ir grūti atbildēt uz šo jautājumu. Vispirms —stāvokli nedrīkst dramatizēt. Neraugoties uz daudzu mūsu "labvēļu" pareģojumiem, Ukraina pierādījusi spēju pastāvēt kā patstāvīga valsts. Ukraina ir daudzkārt apliecinājusi savas politikas, kas vērsta uz sadarbību ar visām valstīm, konsekvenci, pierādījusi, ka tās politikai var uzticēties. Tāpēc arī Ukraina likumsakarīgi atzīta par vienu no stabilitātes faktoriem Eiropā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!