• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Starp partijām un realitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.1998., Nr. 196/197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starp partijām un realitātēm (turpinājums)

Vēl šajā numurā

03.07.1998., Nr. 196/197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No ministra redzespunkta

Starp partijām un realitātēm

Pēc Tieslietu ministrijas Sabiedrisko un reliģisko lietu departamenta informācijas, pašlaik Latvijā darbojas 42 reģistrētas partijas un divas partiju apvienības. To dibināšanai un darbībai, saskaņā ar likumu, nepieciešama tikai 200 Latvijas Republikas pilsoņu iniciatīva. Salīdzinājumam — Lietuvā reģistrētas 34 partijas, un to reģistrācijai nepieciešams vismaz 400 biedru, bet Igaunijā reģistrētas tikai 28 partijas, un to minimālais biedru skaits nedrīkst būt mazāks par 1000 Igaunijas pilsoņiem.

Turklāt reģistrācijai nepieciešamos dokumentus izskatīšanai Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas Sabiedrisko un reliģisko lietu departamentā nesen iesniegušas un tieslietu ministra lēmumu gaida vēl trīs jaundibināmas sabiedriskas organizācijas — "Latvijas atdzimšanas partija", "Cilvēka goda, prāta, cieņas un veselības partija" un "Sociāldemokrātiskā sieviešu organizācija". Šī gada 19. jūnijā sakarā ar likumam atbilstošas apvienošanās procedūras un šī procesa nepieciešamā atklātuma neievērošanu reģistrācija atteikta politisko organizāciju apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā". Savukārt līdz 1998. gada 2. septembrim atlikta politiskās partijas "Latvijas tautas varas partija" reģistrācija — tās reģistrācijas pieteikuma dokumenti sakarā ar konstatētajiem pārkāpumiem tiks iesniegti pārbaudei Ģenerālprokuratūrā, lai pārbaudītu, vai tajos netiks konstatēti Latvijas Kriminālkodeksa 190. pantā noteiktā nozieguma — dokumentu viltošana — pazīmes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!