• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējas Kazahstānas, Kirgīzijas, Marokas vēstnieki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1998., Nr. 192/193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 17.burtnīca

Vēl šajā numurā

01.07.1998., Nr. 192/193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējas Kazahstānas, Kirgīzijas, Marokas vēstnieki

Vakar, 30.jūnijā, akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Guntim Ulmanim iesniedza

Kazahstānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ikrams Adirbekovs

KA1.JPG (15522 BYTES)

Pasniedzot akreditācijas vēstuli, Ikrams Adirbekovs teica:

Godātais prezidenta kungs!

Man ir milzīgs gods pārstāvēt Kazahstānas Republiku Latvijas Republikā.

Kazahstānā ar lielu uzmanību seko Latvijas politiskās un ekonomiskās dzīves notikumiem, kas daudzējādā ziņā sasaucas ar mūsu valstī notiekošiem procesiem. Tāpēc mums īpaši tuvi un saprotami ir jūsu centieni nostiprināt sabiedrībā starpnacionālās saskaņas un saprašanās ideju, jo tieši pateicoties šādam kursam, ko īsteno mūsu prezidents Nursultans Nazarbajevs, mums šodien izdodas saglabāt valstī iekšpolitisko stabilitāti un nacionālo vienotību.

Prezidenta kungs!

Kazahstānā labi zina Latvijas ekonomikas potenciālu. Par stratēģisku virzienu mēs uzskatām sadarbību tranzīta jomā, Latvijas ostu izmantošanu Kazahstānas preču ceļā uz pasaules tirgu. Esmu pārliecināts, ka attiecības mūsu valstu starpā, saņemot spēcīgu impulsu, vistuvākajā nākotnē sasniegs aktīvas savstarpēji izdevīgas sadarbības līmeni.

Prezidenta kungs!

Pasniedzot jums šodien akreditācijas vēstuli, gribētu apstiprināt, ka pielikšu visus spēkus un zināšanas, lai kalpotu mūsu tautu interesēm.

Pieņemiet, prezidenta kungs, manas visaugstākās cieņas apliecinājumus.

"Latvijas Vēstneša" (Juris Afremovičs) tulkojums

 

Savā atbildes uzrunā Valsts prezidents Guntis Ulmanis teica:

— Sveicu jūs kā Kazahstānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā!

Turpinājums — 7.lpp.

Vakar, 30.jūnijā, akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Guntim Ulmanim iesniedza

Kirgīzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā esenguls Omuralijevs

KI4.JPG (15984 BYTES)

Pasniedzot akreditācijas vēstuli, Esenguls Omuralijevs teica:

Jūsu ekselence!

Man ir liels gods pasniegt jūsu ekselencei akreditācijas vēstuli par manu iecelšanu Kirgīzijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijas Republikā amatā.

Kirgīzijas Republikas prezidenta, Viņa ekselences Askara Akajeva kunga uzdevumā atļaujiet nodot jums viņa sirsnīgos sveicienus, bet Latvijas tautai novēlēt panākumus un uzplaukumu.

Kirgīzijas Republika, tāpat kā Latvijas Republika, pārdzīvo atbildīgu savas vēsturiskās attīstības posmu. Mēs esam apņēmības pilni ieņemt pasaules kopienā mūsu valstij pienācīgu vietu.

Šādā situācijā mūsu valstu sadarbības attīstīšana un nostiprināšana ir vitāla nepieciešamība.

Esmu pārliecināts, ka mūsu valdību pūles var un vajag papildināt, enerģiski attīstot privāto biznesu, izstrādājot savstarpēji izdevīgus tūrisma projektus un dibinot dažādus kopuzņēmumus tādās nozarēs kā vieglā, pārtikas, pārstrādes un tekstilarūpniecība.

No savas puses gribu apliecināt, ka pielikšu visas pūles, lai arī turpmāk attīstītu draudzīgās attiecības, kas izveidojušās mūsu valstu starpā, un nostiprinātu tās savstarpējā sapratnē un sadarbībā.

Es darīšu visu, kas atkarīgs no manis, lai veiktu savu Kirgīzijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka misiju jūsu valstī, un ceru uz jūsu un Latvijas valdības labvēlīgu uzmanību un atbalstu šīs manas misijas īstenošanā.

"Latvijas Vēstneša" (Juris Afremovičs) tulkojums

 

 

Turpinājums — 7.lpp.

Vakar, 30.jūnijā, akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Guntim Ulmanim iesniedza

Marokas Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Abdelmeliks Jedauji

M2.JPG (21594 BYTES)

Pasniedzot akreditācijas vēstuli, Abdelmeliks Jedauji teica:

Latvijas Republikas prezidenta kungs!

Esmu dziļi pagodināts izteikt jums mūsu pateicību par cieņu, ko izrādāt Marokas Karalistei, pieņemot audiencē karaļa vēstnieku pie Latvijas Republikas prezidenta.

Pasniedzot jums savu akreditācijas vēstuli, vēlos jums apliecināt manas valsts gribu veicināt un stiprināt draudzības, sadarbības un savstarpējās saprašanās saites ar Latvijas Republiku.

Vēstures nepastāvība nekad nav kavējusi latviešu tautas gribu atgūt savu nacionālo neatkarību un teritoriālo vienotību; tas ir reizē pamatots iemesls Latvijas nacionālajam lepnumam un iemesls apbrīnai un cieņai no starptautiskās sabiedrības puses vispār un no Marokas Karalistes puses it īpaši.

Pilnvērtīgi darbojoties starptautiskās kopienas ietvaros, Latvijas Republika ir devusi lielu ieguldījumu miera stiprināšanā un auglīgu partnerattiecību veicināšanā ne tikai Baltijas reģionā, bet visā Eiropā.

Lielais progress ekonomikā, ko īstenojusi jūsu valsts, un drosmīgā pārstrukturizēšana, ko tā uzsākusi, nevarētu gūt sekmes bez latviešu tautas lielajām pūlēm un radošā ģēnija. Šī ļoti sekmīgā pāreja ir atvērusi ceļu dabiskai un neatgriezeniskai Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā.

Marokas Karaliste priecājas par šo perspektīvu, kas ļaus Latvijas Republikai būt par saistošu Eiropas Vidusjūras procesa daļu, ar to dodot ieguldījumu miera un labklājības telpas radīšanā no Baltijas līdz Vidusjūrai.

Mūsu abām valstīm ir kopīgas brīvības, demokrātijas un taisnīguma vērtības. Latvija, tāpat kā Marokas Karaliste, nav pārstājusi veicināt dialoga, tolerances un īstas partnerības kultūru.

Turpinājums — 7.lpp.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!