• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 17.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1998., Nr. 192/193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmo reizi mūsu dziedāšanā - "Grand Prix"

Vēl šajā numurā

01.07.1998., Nr. 192/193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 17.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar astoņiem Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 2. un 9. jūnijā. Ar Ministru kabineta rīkojumu apstiprināta Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas Satversme. Tā nosaka šīs izglītības iestādes darbības mērķus un pamatprincipus, struktūrvienības, vadības institūcijas, finansēšanu un saimniecisko darbību. Izdoti rīkojumi par Labklājības ministrijas pārziņā esošā Republikāniskā protezēšanas un ortopēdijas eksperimentālā centra pārveidošanu par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību, kā arī par Zinātņu akadēmijas Kodolpētniecības centra reorganizāciju un kodolreaktora apturēšanu. Grozījumi izdarīti "Noteikumos par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās". Saskaņā ar likumu "Par nekustamā īpašuma nodokli" izdoti "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi". Kadastrālās vērtēšanas dati izmantojami īpašuma nodokļa un zemes nomas maksas aprēķināšanai, pirkšanas, pārdošanas, mantošanas, dāvināšanas darījumu kārtošanai un kompensācijas aprēķiniem. Noteikumos dotas vairākas formulas, pēc kurām dažādos atšķirīgos gadījumos var noteikt zemes vērtību. Pielikumā "Korekcijas faktori" uzskaitītas divas faktoru grupas vērtības samazinājumam vai palielinājumam: pirmā — ja zemei ir lietošanas aprobežojumi vai apgrūtinājumi, ja tuvumā ir vidi piesārņojoši faktori vai iespējama zemes applūšana, otrā — atkarībā no zemes gabala konfigurācijas, pieejamības, reljefa, dabīgā izgaismojuma, augsnes īpašībām u.c.

Trešajā pielikumā uzrādīta lauksaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes vidējā paraugvērtība, bet ceturtajā — mežsaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes vidējā paraugvērtība. "Noteikumi par higiēnas prasībām pirmsskolas izglītības iestādēm" reglamentē bērnu maksimālo skaitu grupās, teritorijas iekārtojumu, ēku izvietojumu, telpu sadalījumu, apkuri, ventilāciju un apgaismojumu, kā arī bērnu uztura nodrošināšanu un dienas režīmu. Noteikumiem ir četri pielikumi: pirmajā uzskaitītas visas nepieciešamās telpas un minimālā platība vienam bērnam, otrajā noteikts sanitāro ierīču skaits, trešajā — optimālā gaisa temperatūra katrā telpā, ceturtajā — mākslīgā apgaismojuma līmenis. Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu izdoti noteikumi "Obligātās nekaitīguma prasības materiāliem un priekšmetiem, kas nonāk saskarē ar pārtiku". Tajos noteikts, ka uz šādiem priekšmetiem vai to pavaddokumentos jābūt norādei "pārtikai" vai atbilstošam simbolam. Uz vairākkārt uzpildāmām pudelēm, kārbām, burkām u.c. jābūt skaidri redzamai neizdzēšamai informācijai par to, ka tās ir atkārtoti uzpildāmas. Pirmajā noteikumu pielikumā ir simbola attēls (stilizēta glāze un dakšiņa), kādam jābūt uz materiāla vai priekšmeta, ja nav vārdiskas norādes, kā tas lietojams saskarē ar pārtiku. Otrajā un trešajā pielikumā uzskaitītas vairāk nekā trīssimt izejvielas un piedevas, kas atļautas plastmasas materiālu un priekšmetu ražošanā. Ceturtajā pielikumā noteikta kārtība, kādā nosakāma plastmasas materiālu sastāvdaļu migrācija pārtikā vai tās aizstājējā — aprēķinu formulas un tabulas. Piektajā pielikumā dotas reģenerētas celulozes plēves ražošanā atļautās vielas un ierobežojumi to lietošanā. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!