• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.1998., Nr. 186/187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 30.06.1998.

Laidiena Nr. 188/189, OP 1998/188/189

Vēl šajā numurā

26.06.1998., Nr. 186/187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* "Latvija Statoil SIA" noslēgusi vienošanos ar SIA "Zemgales nafta" par 7 degvielas uzpildes staciju iegādi. Līdz rudenim "Statoil" degvielas uzpildes staciju tīklā iekļausies pa 3 DUS Jelgavā un Bauskā un vēl viena Talsos, tad uzņēmumam būs 29 stacijas Latvijā.

* 1997. gadā līdzšinējie kokmateriālu eksporta līderi a/s "Latvijas Finieris" un a/s "Lindeks" saglabā savas vadošās pozīcijas, bet strauji sevi līderu trio pieteicis SIA "Nelss TT", kļūstot par lielāko zāģmateriālu eksportētāju.

* Zviedrijas finansu un biržas mākleru kompānija " E. Öhmans J:r Fondkommision" nodibinājusi jaunu riska kapitāla investīciju fondu ar sēdekli Rīgā, kas tuvākajā laikā varētu investēt līdz pat 2 miljardiem Zviedrijas kronu (ap 154 milj. latu) perspektīvu reģiona uzņēmumu attīstīšanā.

* "Latvenergo" apgrozījums 1997. gadā bijis 156,6 milj. latu, un ir gūta 18,78 milj. latu liela peļņa. Elektroenerģijas ražošana "Latvenergo " stacijās pieaugusi par 45%, hidroelektrostacijās par 59%, bet termoelektrostacijās par 24%.

* Daugavpils rajona padomes reģionālās attīstības nodaļa izstrādājusi priekšlikumus regionālās attīstības projektam Attīstības centrs "Lociki". Šajā projektā iesaistījusies Daugavpils rajona padome, Naujienes pagasta padome un firma "Latgales avio".

* A/s "Rīgas dzirnavnieks", kas ir viens no lielākajiem graudu iepircējiem un pārstrādātājiem Latvijā, šogad gatavojas sākt jaunu brokastu ēdienu, tostarp sauso brokastu (auzu pārslu un žāvētu augļu maisījums), ražošanu gan vietējam, gan Austrumu tirgum.

* Amerikāņu ātrās ēdināšanas uzņēmums "McDonald’s" Rīgā atvēris vēl vienu ātrās apkalpošanas restorānu, kurā ieguldīti aptuveni 1,2 milj. ASV dolāru. Tas atrodas Marijas un Merķeļa ielas krustojumā iepretim Centrālajai dzelzceļa stacijai, kur ikdienā vērojams īpaši liels cilvēku pieplūdums.

* SIA "Smiltenes MRS" peļņu 240 000 latu apmērā, kā arī neto apgrozījuma pieaugumu 1997. gadā līdz 4,3 milj. latu, kas ir gandrīz par vienu milj. latu vairāk nekā 1996. gadā, veicinājusi zāģmateriālu ražošanas un žāvēšanas, kā arī mežizstrādes apjomu pieaugums un investīcijas dziļākā koksnes pārstrādē.

* Rīgā atklāts "Interpegro-Latvija" veikalu tīkla lielākais veikals "Interpegro Maksimarket". Bijušais universālveikals "Imanta" ir ne tikai lielākais un modernākais pārtikas pašapkalpošanās veikals šīs firmas veikalu tīklā, bet arī visā Latvijā.

* Stividorkompānija "Duna" sadarbībā ar angļu firmu "Genesis" gatavojas sākt zāģskaidu granulu ražošanu Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā. Šobrīd top "Dunas" un "Genesis" kopuzņēmums, kurā būs līdzvērtīgs angļu un latviešu kapitāls. Ražošanu plānots sākt nākamā gada vasarā, un projektā divu gadu laikā investēs 2,5 milj. dolāru.

* Rīgā sākusies daudzstāvu autostāvvietas celtniecība Prāgas ielā. Objekta pasūtītājs un topošās stāvvietas apsaimniekotājs būs firma "Spēks R", galvenais būvuzņēmējs — Anglijas firmas "Keenoil Limited" pārstāvniecība, bet galvenais darbuzņēmējs — Latvijas firma "LatHolding". Objekta celtniecībā strādās tikai Latvijas celtnieki. Anglijas speciālisti darbosies kā konsultanti, bet no Kanādas tiks iepirktas tehnoloģiskās iekārtas. Daudzstāvu autostāvvietas celtniecību plānots pabeigt līdz nākamā gada maijam.

Pēc Latvijas preses informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!