• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atliktais lēmums:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.1998., Nr. 186/187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

26.06.1998., Nr. 186/187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atliktais lēmums:

Par grozījumiem privatizācijas noteikumos un pirkuma līgumos Privatizācijas aģentūras padomes ārkārtas sēdē

20. jūnijā notika Privatizācijas aģentūras (PA) padomes ārkārtas sēde. Sēdi vadīja padomes priekšsēdētājs L.Strujevičs.

Padome izskatīja L.Strujeviča vadītās darba grupas sagatavotos noteikumus, kādā kārtībā likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 52. panta otrajā daļā noteiktajos gadījumos izdarāmi grozījumi valsts īpašuma objektu privatizācijas noteikumos un pirkuma līgumos.

Noteikumu projekta redakcija paredz formalizēt PA valdes lēmumu pieņemšanu gadījumos, kādi noteikti likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 52. panta otrajā daļā:

– atlikušo pirkuma maksas latu daļu aizstāt ar privatizācijas sertifikātiem;

– pagarināt privatizācijas noteikumos un pirkuma līgumā paredzēto samaksas termiņu par objektu,

kā arī gadījumos, kad:

– tiek saglabātas tiesības privatizēt objektu, esot nenokārtotām maksājumu saistībām pēc samaksas termiņa beigām;

– tiek mainīts pirkuma līgumā noteiktais maksājumu grafiks, nepagarinot privatizācijas noteikumos un pirkuma līgumā noteikto galīgo samaksas termiņu.

Šie noteikumi, atšķirībā no pašreizējās PA prakses, attiektos arī uz valsts kapitāla daļām un tiktu piemēroti, ja privatizācijas subjekts ir nomaksājis vairāk par pusi no pirkuma maksas, tai skaitā — vismaz 80% no latos maksājamās daļas.

Diskusijas gaitā PA ģenerāldirektors J.Naglis norādīja, ka maksāšanas līdzekļu maiņas attiecināšana uz valsts kapitāla daļām samazinātu privatizācijas ieņēmumus vismaz par 9 milj. latu, savukārt samaksājamās latu daļas paaugstināšana no 50% līdz 80% vissāpīgāk skartu tieši mazos un vidējos uzņēmumus. J.Naglis arī atzīmēja, ka darba grupa nav tikusies ar valdi, lai pārrunātu diskutablos jautājumus, tādēļ sagatavotais noteikumu projekts satur vairākas būtiskas neprecizitātes.

Pēc A.Počas ierosinājuma padome konceptuāli nolēma, ka maziem un vidējiem uzņēmumiem (likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" izpratnē) šie noteikumi tiks piemēroti, ja privatizācijas subjekts būs nomaksājis vairāk par pusi no pirkuma maksas, tai skaitā vismaz 50% no latos maksājamās daļas.

Padome galīgā lēmuma pieņemšanu atlika uz nākamo padomes sēdi — 10. jūliju. Līdz tam L.Strujeviča vadītajai darba grupai kopā ar valdi jāprecizē sagatavotais noteikumu projekts atbilstoši sēdē izteiktajiem priekšlikumiem.

Pārējo sēdes darba kārtības jautājumu izskatīšana tika atlikta uz kārtējo padomes sēdi.

LPA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!