• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.1998., Nr. 172/173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tā dzima un dzīvo Eiropas Padome

Vēl šajā numurā

11.06.1998., Nr. 172/173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— domājot par 14.jūniju Latvijā

Svētdien, 14.jūnijā, Komunistiskā terora upuru piemiņas dienā, Rīgā notiks dažādi pasākumi, kurus atsevišķi rīko Rīgas Dome, Latvijas politiski represēto apvienība, Rīgas pilsētas politiski represēto biedrība un Okupācijas muzejs. Piemiņas pasākumi notiks arī citās Latvijas pilsētās un pagastos.

Valsts prezidents piemiņas dienas priekšvakarā uzsver, ka vēlas šajā vēsturiskajā un arī viņa dzīvē nozīmīgajā dienā būt kopā ar cilvēkiem visās tajās vietās, no kurām 14.jūnijā tika izvesti Latvijas ļaudis. Valsts prezidents kā simbolu izvēlas brīdi pie Brīvības pieminekļa, jo tas izsaka gan mūsu tautas ciešanas, gan arī atjaunotnes garu. G.Ulmanis aicina piedalīties komunistiskā terora upura piemiņas brīžos pie Brīvības pieminekļa un citur Latvijā.

Valsts prezidents piedalīsies:

12.30 gājienā uz Brīvības pieminekli,

14.00 piemiņas brīdī pie Brīvības pieminekļa,

16.00 aizlūgumā Doma baznīcā.

— tiekoties ar aizsardzības ministru

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 10.jūnijā, tikās ar aizsardzības ministru Tālavu Jundzi.

Ministrs informēja Valsts prezidentu par izstrādāto NATO integrācijas plānu, kurš nākamnedēļ tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā. Pēc T.Jundža teiktā, plānā būs ietvertas politiskās un ekonomiskās pamatnostādnes, kas noteiks Latvijas iekļaušanās gaitu NATO.

G.Ulmanis un T.Jundzis pārrunāja jautājumu par aizsardzības jomas finansēšanu. Valsts prezidents atkārtoti izteica cerību, ka nākamā gada budžetā aizsardzībai tiks atvēlēts viens procents no kopējā apjoma, kas joprojām būtu mazāk nekā Lietuvas un Igaunijas budžetā paredzētā sadaļa. Ievērojot Latvijas izteikto vēlmi iekļauties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās, Nacionālā drošības padome pagājušajā nedēļā ieteikusi Ministru kabinetam paredzēt Aizsardzības ministrijas budžetu 1999.gadam vismaz viena procenta apmērā no iekšzemes kopprodukta un plānot turpmākajos gados tuvināt šo budžetu NATO valstu izdevumiem valsts aizsardzībai.

Sarunas laikā minēta NATO ģenerālsekretāra Havjera Solanas vizīte Latvijā 18.jūnijā. Iespējams, ka T.Jundzis pirms H.Solanas vizītes mūsu valstī iepazīstinās NATO ģenerālsekretāru ar Latvijas integrācijas plānu NATO gaidāmajā NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē.

Apspriesta pašreizējā situācija NBS, kā arī uzsākto reorganizāciju gaita Latvijas militārajās struktūrās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!