• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Čehija: aug un stiprinās sadarbība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1998., Nr. 165/166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Čehija: aug un stiprinās sadarbība (turpinājums)

Vēl šajā numurā

05.06.1998., Nr. 165/166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Čehija: aug un stiprinās sadarbība

Vakar, 4. jūnijā, Latvijā oficiālā divu dienu vizītē ieradās Čehijas Republikas premjerministra vietnieks, ārlietu ministrs Jaroslavs Šedivijs ( Jaroslav Šedivy ).

Tūdaļ pēc ierašanās Rīgā augstais viesis tikās ar Latvijas Republikas ārlietu ministru Valdi Birkavu. Abi ministri pauda gandarījumu par Latvijas un Čehijas pieaugošo sadarbību, uzsverot abu valstu vēsturiskās saites, kā arī līdzīgu ārpolitisko kursu un Eiropas nākotnes redzējumu. Abu valstu ārlietu ministri pauda ieinteresētību paplašināt Latvijas un Čehijas sadarbību gan politiskajā, gan arī saimnieciskajā jomā. J.Šedevijs norādīja, ka Čehijas valdība pievērš Baltijas valstīm arvien lielāku uzmanību. V.Birkavs augstu novērtēja Čehijas klātbūtni Baltijas reģionā. Puses atzina, ka ir izveidota plaša starpvalstu līgumu bāze, un vienojās paātrināt līguma par gaisa satiksmi sagatavošanu. Sarunas dalībnieki apsprieda iespēju izvērtēt Latvijas un Čehoslovākijas starpvaldību līgumus, kas parakstīti šā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados. J.Šedevijs un V.Birkavs bija vienisprātis par abu valstu perspektīvo ekonomisko sadarbību.

Ministri aicināja Latvijas un Čehijas uzņēmējus aktīvāk meklēt sadarbības iespējas, veidot kopuzņēmumus un iesaistīties investīciju projektos.

V.Birkavs un J.Šedevijs lietišķi pārrunāja abu valstu integrāciju Eiropas Savienībā un NATO un apliecināja savstarpēju atbalstu. J.Šedevijs uzsvēra, ka Čehija ir ieinteresēta iespējami ātrāk integrēties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. Abi diplomāti pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās, īpaši EDSO un Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Čehijas ārlietu ministrs pateicās Latvijas valdībai un uzņēmējiem par humānās palīdzības sniegšanu pagājušajā vasarā plūdos cietušajiem Čehijas iedzīvotājiem.

Abi ministri apsprieda Baltijas reģiona drošības jautājumus, kā arī sadarbību ar Krieviju. J.Šedivijs norādīja, ka ekonomisks spiediens Eiropas valstu starpā nav pieņemams.Pēc tam abu valstu ārlietu ministri nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa. Tad Čehijas Republikas premjerministra vietnieks tikās ar mūsu valsts ekonomikas ministru Laimoni Strujeviču.

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

A2.JPG (20357 BYTES)
Okupācijas muzejā Čehijas ārlietu ministram Jaroslavam Šedevijam paskaidrojumus sniedz Dr. Paulis Lazda

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!