• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācijas karakuģi Daugavas krastā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1998., Nr. 163/164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

04.06.1998., Nr. 163/164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācijas karakuģi Daugavas krastā

VV1.JPG (14110 BYTES)VV3.JPG (23680 BYTES)VV4.JPG (15753 BYTES)

Otrdienas, 2. jūnija, rītā Rīgā ieradās trīs Vācijas Jūras kara flotes Zemūdeņu apmācības centra zemūdenes U-22, U-29 un U-30 un apgādes kuģi "Gluecksburg" un "Fehmarn". Iepriekšējo reizi vācu kara jūrnieki viesojās Latvijas galvaspilsētā pirms trīs gadiem — 1995. gadā.

Eskadra devās jūrā 25. maijā, un tagad pēc gandrīz desmit dienu ilga brauciena pa Dānijas piekrastes un Baltijas jūras vidusdaļas un austrumu daļas ūdeņiem 225 eskadras apkalpes locekļi dažas dienas atpūtīsies un iepazīsies ar Rīgu, savukārt Latvijas Jūras spēku jūrnieki apmeklēs vācu karakuģus un iepazīsies ar to tehnisko nodrošinājumu.

Mācību brauciena mērķis ir dot iespēju topošajiem zemūdeņu virsniekiem līdz šim apgūtās teorētiskās zināšanas izmantot praksē. Mazās un viegli manevrējamās 206 A klases zemūdenes, kuru dzimtā osta ir Ekernforde, spēj operēt ne vien dziļi jūrā, bet arī ļoti seklos ūdeņos. Šīs 49 metrus garās zemūdenes ir modernizētas un apgādātas ar jaunāko tehniku, turklāt ir gandrīz neiespējami noteikt to atrašanās vietu zem ūdens. Uz katras ir 22 vīru apkalpe, tai skaitā 5 virsnieki, pārējie — apakšvirsnieki un virsdienesta matroži. Eskadru vada Zemūdeņu apmācības centra komandieris fregatkapteinis Andreass Krauze (attēlā pa kreisi), kurš ir arī karakuģa "Gluecksburg" kapteinis.

Otrdien sakarā ar vācu kara jūrnieku vizīti uz apgādes kuģa "Gluecksburg" notika preses konference, kurā piedalījās Latvijas Jūras spēku komandieris jūras kapteinis Gaidis Zeibots, Vācijas militārais atašejs pulkvežleitnants Vilhelms Tekats (attēlā pa labi) un Vācijas Jūras kara flotes Zemūdeņu apmācības centra komandieris fregatkapteinis Andreass Krauze.

Kā norādīja Vācijas militārais atašejs pulkvežleitnants V.Tekats, starp Latvijas un Vācijas Jūras kara spēkiem pastāv cieši sakari. Vācijas Jūras kara spēki dod lielu ieguldījumu Latvijas Jūras spēku attīstībā un izaugsmē. Vācijā mācās mūsu jūras virsnieki. Arī Latvijas Jūras spēku komandieris G.Zeibots uzsvēra šīs palīdzības lielo nozīmi. Latvijas Jūras spēki ir nostiprinājušies un tagad spēj piedalīties daudzos starptautiskos jūras kara spēku pasākumos. Tā, piemēram, 29. maijā Dānijā beidzās NATO mācības, kurās apvienoto raķešu kuteru grupu pirmo reizi komandēja Latvijas pārstāvis — Jūras spēku Karakuģu diviziona komandieris JS kapteinis Andrejs Zvaigzne. G.Zeibots izteica cerību, ka Latvijas un Vācijas Jūras kara spēku sadarbība turpmāk kļūs vēl ciešāka.

Pēc vizītes Rīgā, kas ilgs līdz 5. jūnijam, vācu zemūdenes turpinās mācības Baltijas jūrā, bet jūnija otrajā pusē atgriezīsies savās ostās.

Rīdzinieki un Rīgas viesi vācu karakuģus var apskatīt šodien, 4. jūnijā, no pulksten 14 līdz 17.

Gita Kronberga,

"LV" nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!