• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1998., Nr. 163/164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas karakuģi Daugavas krastā

Vēl šajā numurā

04.06.1998., Nr. 163/164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— izsakot līdzjutību

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 3.jūnijā, izteica līdzjūtību vācu pusei sakarā ar traģisko pasažieru ātrvilciena katastrofu, kas notika vakar Vācijas ziemeļos netālu no Ešedes.

— Nacionālās drošības padomes sēdē

Vakar, 3.jūnijā, Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadībā notika kārtējā Nacionālās drošības padomes (NDP) sēde.

NDP noklausījās aizsardzības ministra Tālava Jundža, iekšlietu ministra Andreja Krastiņa un ārlietu ministra Valda Birkava ziņojumus par valsts drošību. Ņemot vērā Latvijas Republikas izteikto vēlmi iekļauties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās, NDP ieteica Ministru kabinetam paredzēt Aizsardzības ministrijas 1999.gada budžetu vismaz viena procenta apmērā no iekšzemes kopprodukta un plānot turpmākajos gados tuvināt šo budžetu NATO valstu izdevumiem valsts aizsardzībai. Nacionālā drošības padome izskatīja arī citus ar valsts drošību saistītus jautājumus.

— sarunā ar vēstnieci Francijā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 3.jūnijā, tikās ar Latvijas vēstnieci Francijā Sandru Kalnieti.

Galvenais sarunas temats bija Latvijas un Francijas savstarpējās attiecības un iespējas abu valstu sadarbības paplašināšanai nākotnē, īpaši pievēršoties ekonomiskās sadarbības aspektiem.

Valsts prezidents tikšanās laikā uzsvēra, ka jāturpina aktīvs Latvijas tēla veidošanas darbs ārvalstīs, tostarp arī Francijā, izsakot Latvijas nostāju svarīgās valsts norisēs un jautājumos. G.Ulmanis un S.Kalniete apspriedās par iespējamām publikācijām lielākajos Francijas žurnālos. Pārrunātas iespējas aktivizēt dialogu ar Francijas augstākajām amatpersonām. S.Kalniete iepazīstināja Valsts prezidentu ar Latvijas vēstniecības aktivitātēm Francijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!