• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1998., Nr. 138/141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.05.1998., Nr. 138/141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— pirms sarunām ar Krievijas prezidentu

Piektdien, 15. maijā, Valsts prezidenta preses dienests saņēma ziņu aģentūras ITAR–TASS izplatīto informāciju: Krievijas Federācijas prezidents Boriss Jeļcins izteicis pārliecību, ka tuvākajā laikā tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani.

G.Ulmanis atzinīgi vērtē Krievijas prezidenta vēlmi izvērst politisko dialogu ar Latviju. Tikšanās un saruna augstākajā līmenī abās valstīs briedusi sen. Divpusējās attiecības un Eiropas integrācija radījusi plašu apspriežamo jautājumu loku. G.Ulmanis uzskata, ka atklāts un regulārs politiskais dialogs stiprina savstarpējo uzticēšanos un veido noturīgas kaimiņattiecības.

Pamatojoties uz Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina piektdien, 15.maijā, teikto, ka tuvākajā laikā būtu nepieciešama viņa un Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tikšanās, Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 18.maijā, lūdza Ārlietu ministriju vērsties pie Krievijas puses, lai tiktu uzsākta šīs tikšanās sagatavošana. Valsts prezidents uzskata, ka tuvākajā laikā ir nepieciešama viņa un Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina telefonsaruna. Krievijas puse par to jau ir informēta.

— ārpolitikas aktivitātēs

Pēdējo mēnešu notikumi Latvijas ārpolitikā uzskatāmi pierādīja, ka Latvijas kā demokrātiskas un uz Eiropai kopīgām vērtībām veidotas valsts objektīva uztvere ārvalstīs lielā mērā ir atkarīga no tā, cik prasmīgi un aktīvi Latvijas valsts spēj izmantot savā rīcībā esošos ārpolitikas līdzekļus. Šo atziņu vairākkārt uzsvēris arī Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Latvijas Republikas Satversme nosaka, ka Valsts prezidents reprezentē valsti starptautiski. Šajā sakarā Valsts prezidents šogad jau ir bijis vairākās ārvalstu vizītēs, tuvākajā laikā tiek plānotas Islandes un Polijas prezidentu valsts vizītes Latvijā, kā arī Norvēģijas karaļpāra valsts vizīte Latvijā. Valsts prezidents dosies valsts vizītē uz Igauniju un oficiālajā vizītē uz Japānu.

Valsts prezidenta dienas kārtībā ir iekļautas arī vairākas neformālas tikšanās ar starptautiskās sabiedrības pārstāvjiem. Prezidents uztur ciešus un pastāvīgus diplomātiskos kontaktus ar ārvalstu vadītājiem. Piektdien, 15.maijā, Guntim Ulmanim bija garāka telefonsaruna ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu. G.Ulmanis izteica atbalstu sekmīgajam Ukrainas reformu procesam. Latvijas prezidents pauda viedokli, ka Ukrainas prezidenta 12.maija runa Verhovna Radā liecina par Ukrainas gatavību un spējām sekmīgi īstenot iesāktās reformas.

Latvijas Valsts prezidents informēja Ukrainas prezidentu par triju Baltijas valstu prezidentu tikšanos 12.maijā Rīgā, tās mērķtiecību un vienotību trīs valstu savstarpējās integrācijas padziļināšanas un ārpolitikas jautājumos.

Ukrainas prezidents izteica savu vērtējumu nesenajai NVS valstu sanāksmei Maskavā.

Sarunas noslēgumā Latvijas prezidents pateicās L.Kučmam par uzaicinājumu piedalīties Melnās jūras un Baltijas jūras valstu vadītāju samitā 1999.gada rudenī Jaltā. Šim pasākumam ir jākļūst par ievērojamu notikumu abu reģionu valstu tālāko attiecību veidošanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!