• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Starp Latviju un Baltkrieviju. Robeža un sadarbība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1998., Nr. 138/141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

19.05.1998., Nr. 138/141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Starp Latviju un Baltkrieviju. Robeža un sadarbība

Par Latvijas Ministru prezidenta Guntara Krasta un Baltkrievijas premjerministra Sergeja Lingas

darba vizīti un darba tikšanos 15. un 16. maijā Daugavpilī

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

A12.JPG (15138 BYTES)B1.JPG (13875 BYTES)B2.JPG (16237 BYTES)

Uz Latvijas un Baltkrievijas robežas: Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Robežapsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš, Ministru prezidents Guntars Krasts; Baltkrievijas Republikas Robežapsardzības karaspēka komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Pavlovskis, premjerministrs Sergejs Linga

Baltkrievijas premjerministra Sergeja Lingas vizīte sākās jau 15.maija vakarā, kad baltkrievu delegāciju uz robežas sagaidīja Latvijas Republikas iekšlietu ministrs Andrejs Krastiņš.

Nākamajā rītā, 16.maijā, sākās abu valstu valdību vadītāju un ministru pāris stundu ilgas sarunas atpūtas vietā Daugavpils rajona Silenes pagastā līdzās Sila ezeram, kas robežojas ar Baltkrieviju.

No Baltkrievijas puses sarunās piedalījās arī iekšlietu ministrs Valentīns Agolecs, lauksaimniecības un pārtikas preču ministrs Ivans Šakolo, Valsts robežapsardzības spēku priekšsēdētājs Aleksandrs Pavlovskis, Valsts muitas komitejas priekšsēdētājs Vikentijs Makarēvičs un citas augstas amatpersonas. Latvijas Republikas oficiālo delegāciju vadīja Ministru prezidents Guntars Krasts, bet tajā bija arī iekšlietu ministrs Andrejs Krastiņš, zemkopības ministrs Andris Rāviņš, ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs, kā arī valsts ieņēmumu ministre Finansu ministrijā Aija Poča.

Pēc sarunām Silenes pagastā delegācijas devās uz Daugavpils ķīmisko šķiedru rūpnīcu "Dauteks", kur tikās ar kopuzņēmuma vadību. Vēlāk, pēc pusdienām, viesi aplūkoja Latgales novadā izmantojamās lauksaimniecības tehnikas izstādi, kā arī reģiona lauksaimniecības produkcijas izstādi. Bija arī gandrīz stundu ilga tikšanās ar Latvijas un Baltkrievijas uzņēmējiem. Ap pustrijiem dienā Latviešu kultūras centra Baltajā zālē (kādreizējā Vienības namā) tika parakstītas vairākas starpvalstu vienošanās.

Pēc tam abu valstu valdību delegācijas devās uz Latvijas un Baltkrievijas robežpunktu Silene—Urbane, kur notika oficiālā robežas atklāšanas ceremonija. Tai beidzoties, viesi no Baltkrievijas devās atpakaļ uz Minsku.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!