• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 6.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1998., Nr. 100/101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47745

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kopīgu darbību situācijas stabilizācijai valstī

Vēl šajā numurā

16.04.1998., Nr. 100/101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 6.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar likumiem, kas pieņemti Saeimā 26.februārī un 5.martā, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 5. līdz 18.martam, kā arī ar Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 24.februārī un 3.martā. Saeima ratificējusi trīs starptautiskos līgumus: Protokolu par grozījumiem 1971.gada konvencijā par starptautiskā fonda nodibināšanu naftas piesārņojuma radīto zaudējumu kompensācijai, Latvijas Republikas un Francijas Republikas valdības nolīgumu jūrniecības jomā un Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas vienošanos par Baltijas bataljonu. Grozījumi izdarīti likumos "Par akciju sabiedrībām", "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju" un Ārstniecības likumā. Likums "Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli" reglamentē visu šī atbalsta formu kontroli: maksājumus no valsts vai pašvaldību budžeta, nodokļu vai sociālās apdrošināšanas iemaksas, kredītu garantijas, parādu norakstīšanu un citus pasākumus, kuru mērķis ir uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšana. Likums "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" nosaka kārtību, kādā veicama izlīdzināšana, lai radītu vienādas iespējas pašvaldībām noteikto funkciju izpildei. Likumam ir pielikums ar pašvaldību finansu nepieciešamības aprēķina metodiku.

Saskaņā ar likumu "Par uzņēmējdarbību" Ministru kabinets izdevis "Komercķīlu reģistrācijas noteikumus", kas nosaka reģistrācijai nepieciešamos dokumentus un to izskatīšanas kārtību. Četros pielikumos doti veidlapu paraugi. Izdoti arī noteikumi par komercķīlas reģistrācijas valsts nodevu. Saskaņā ar likumu "Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas noteikumu un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos" izdoti noteikumi par atlīdzības apmēra noteikšanu mantas uzrādītājam. Pielikumā doti atlīdzības aprēķināšanas koeficienti dažādām preču grupām: lopkopības produkcijai, ķīmiskās rūpniecības izstrādājumiem, akcizētajām precēm u.c. Izdoti arī noteikumi par maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot valsts un pašvaldību zemi. Grozījumi "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumos" attiecas uz cukura importu. Grozījumi izdarīti vairākos noteikumos par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu un nodevu parādiem. Ar Ministru kabineta rīkojumu tiek reorganizēts Latvijas Zinātņu akadēmijas Filozofijas un socioloģijas institūts, pievienojot to Latvijas Universitātei kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskās personas tiesībām. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!