• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.1998., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 17. marta sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 17. marta sēdes

Vēl šajā numurā

18.03.1998., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 17. marta sēdē

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Par 1991. gada 25. februāra Espo Konvenciju par ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu kontekstā". Konvencija ir starpvalstu līgums, kura ratificēšana uzskatīta par vienu no svarīgākajiem līdzekļiem, lai tiktu veikti visi nepieciešamie pasākumi būtiskas nelabvēlīgas pārrobežu ietekmes novēršanai, samazināšanai un kontrolēšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības, Baltkrievijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par valstu robežu krustpunkta noteikšanas kārtību".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par balvu piešķiršanu par sasniegumiem starptautiskajā informātikas olimpiādē". Lai novērtētu gūtos sasniegumus starptautiskajā informātikas olimpiādē 1997. gadā, piešķirtas Ministru kabineta balvas par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un attiecīgas naudas summas. Naudas summas piešķirtas šādiem vispārizglītojošo skolu audzēkņiem, studentiem un viņu pedagogiem: Jānim Sermuliņam, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases skolēnam, par iegūto 1. vietu — 1500 latu, Aijai Lūsei, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolotājai, J.Sermuliņa pedagoģei — 500 latu; Kristam Boitmanim, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes 1. kursa studentam, par iegūto 2. vietu — 1000 latu; Aivaram Žoglam, Ugāles vidusskolas skolotājam, K.Boitmaņa pedagogam — 250 latu; Sergejam Meļņikam, SIA "Fortex" vadošajam pasniedzējam, K.Boitmaņa pedagogam — 250 latu; Renāram Gailim, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes 1. kursa studentam, par iegūto 2. vietu — 1000 latu; Mārtiņam Opmanim, Latvijas Universitātes Fizikas un informātikas institūta asistentam, R.Gaiļa pedagogam, — 250 latu; Mārim Vītiņam, Rīgas Informācijas tehnoloģijas institūta mācību direktoram, R.Gaiļa pedagogam — 250 latu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 6. augusta rīkojumā nr.405 "Par Satiksmes biroja padomes sastāvu". Iekšlietu ministrijas Robežsardzes Galvenās pārvaldes Plānošanas un attīstības daļas priekšnieka Marika Petrušina vietā Satiksmes biroja padomē apstiprināts Valsts robežapsardzes Galvenās pārvaldes Dienesta organizācijas daļas priekšnieks Konstantīns Šarigins.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 22. jūlija noteikumos nr.253 "Kārtība, kādā dzīvokļa īrnieks vai īpašnieks norēķinās par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem". Noteikumu 17.pants aiz vārda "kanalizāciju" tiek papildināts ar vārdiem "atkritumu izvešanu, asenizāciju, liftu".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām". Grozījumu projekts paredz precizēt to personu loku, kuras cietušas nelaimes gadījumā darbā vai kurām konstatēta arodslimība, un kurām kaitējuma atlīdzību izmaksā darba devējs saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 30.decembra noteikumiem nr.441 "Par darbā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 27.decembra rīkojumā nr.537 "Par akcizēto preču padomi". Labklājības ministrijas valsts sekretāres Maijas Poršņovas vietā padomē apstiprināts Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Imants Rezebergs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos nr.77 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem". Turpmāk valsts nodeva par speciālas atļaujas farmaceitiskajai darbībai izsniegšanu būs: aptieku atvēršanai (darbībai) pilsētās — 150 latu; laukos — 70 latu; zāļu lieltirgotavu atvēršanai (darbībai) — 800 latu; zāļu ražošanas uzņēmumu atvēršanai (darbībai) — 500 latu; aptieku darbībai ar narkotiskajām zālēm — 30 latu; zāļu lieltirgotavu darbībai ar narkotiskajām un psihotropajām zālēm vai psihotropajām zālēm — 200 latu; narkotisko un psihotropo vai psihotropo zāļu ražošanai — 200 latu.

Akceptēti noteikumi "Medicīnisko kontrindikāciju saraksts". Tie nosaka medicīniskās kontrindikācijas personām, kas veic darbu ar jonizējošā starojuma avotiem.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 113 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 6 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par higiēnas prasībām zvejas produktu ražošanai un piedāvājumu tirgū". Noteikumi nosaka higiēnas prasības pārtikā lietojamo zvejas produktu iegūšanai un ražošanai uz zvejas un apstrādes kuģiem, krasta apstrādes uzņēmumos un to piedāvājumam tirgū. Noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 20.martu.

Akceptēts rīkojums "Par Patērētāju tiesību aizsardzības centra izveidošanu". Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir Tirdzniecības un pakalpojumu kontroles centra tiesību un saistību pārņēmējs.

Akceptēti noteikumi "Patērētāju tiesību aizsardzības centra nolikums". Centrs ir Ekonomikas ministrijas pakļautībā esoša valsts civiliestāde, kas uzrauga un kontrolē patērētāju tiesību ievērošanu.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas (licences) privāto pensiju fonda darbībai". Noteikumi reglamentē kārtību, kādā iesniedzami dokumenti privāto pensiju fondu licences saņemšanai, iesnieguma izskatīšanas kārtību, kā arī citus nosacījumus.

Akceptēti noteikumi "Par Latvijas Republikas Ministru kabineta pārstāvēšanu starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās". Noteikumu mērķis ir nodrošināt vienota Ministru kabineta viedokļa paušanu un aizstāvēšanu starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās un noteikt kārtību iepriekšējai valsts institūciju viedokļu saskaņošanai.

Akceptēti "Noteikumi par kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem par dīzeļdegvielu". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem par izlietoto dīzeļdegvielu (gāzeļļu) atmaksājams akzīces nodoklis naftas produktiem. Lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājams nodoklis saskaņā ar likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" attiecīgajam laikposmam noteikto likmi par dīzeļdegvielu (gāzeļļu), kas izlietota lauksaimniecībā izmantotās zemes apstrādei (arī kultivētām ganībām un pļavām) lauksaimniecības produkcijas ražošanai, kalendārā gadā rēķinot 120 litru dīzeļdegvielas (gāzeļļu) uz vienu hektāru.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par privātajiem pensiju fondiem". Paredzams, ka speciālo atļauju pensiju fondu darbības veikšanai izsniegšanas kārtību noteiks Ministru kabinets.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienesta budžetā tiek ieskaitīti līdzekļi darbinieku materiālajai stimulēšanai". Tie nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienesta budžetā tiek ieskaitīti līdzekļi darbinieku materiālajai stimulēšanai. Papildus ikgadējā valsts budžetā piešķirtajām dotācijām no vispārējiem ieņēmumiem tiek ieskaitīti 20% no Valsts ieņēmumu dienesta administrētajiem valsts nodokļiem, nodevām un citiem valsts noteiktajiem maksājumiem, kas papildus aprēķināti un iekasēti budžetā Valsts ieņēmumu dienesta veikto pārbaužu, revīziju, kontroles un piedziņas rezultātā. Šī kārtība neattiecas uz papildus aprēķināto un iekasēto sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu pamatsummām.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā reliģiskās organizācijas iesniedz pārskatu par savu darbību". Tie nosaka kārtību, kādā reliģiskās organizācijas un to izveidotas iestādes Tieslietu ministrijai iesniedz pārskatu par savu darbību kalendārā gada laikā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Nacionālā plānojuma uzsākšanu un vadības grupas izveidošanu". Par vadības grupas vadītāju iecelts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 19.decembra noteikumos nr.388 "Zivju fonda nolikums."

 

Turpinājums — 4.lpp.

Vakar, 17.martā, valdības sēdes laikā Ministru kabineta Zaļajā zālē tika sveikti Nagano olimpisko spēļu sportisti un viņu treneri
O.JPG (83166 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!