• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kontrabandas apkarošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1998., Nr. 69/71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas sadarbību Par pateicību Zviedrijai Par Kanādas interesēm Par Ukrainas ministres vizīti Par akcīzes nodokli Par leģiona dienas pasākumiem

Vēl šajā numurā

17.03.1998., Nr. 69/71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijas

Iekšlietu ministrijā

Par kontrabandas apkarošanu

KONTRA1.JPG (10428 BYTES)

    Vakar, 16. martā, iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers, valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča un ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš parakstīja Kontrabandas apkarošanas koordinācijas centra nolikumu (attēlā).

Kontrabandas apkarošanas koordinācijas centrs būs finansu un iekšlietu ministru izveidota un ģenerālprokurora akceptēta pastāvīgi funkcionējoša darba grupa, kuras galvenais uzdevums būs atklāt akcīzes preču un pārtikas kontrabandas gadījumus, noskaidrot vainīgās personas un radīt informācijas bāzi pierādījumu vākšanai.

Veidojot šo centru, īpaša uzmanība tiks veltīta Finansu un Iekšlietu ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esošo iestāžu darba koordinācijai, kā arī ģenerālprokuroram pakļauto prokuroru kontroles, operatīvās darbības un izmeklēšanas metožu iespēju izmantošanai, atklājot akcīzes preču un pārtikas kontrabandas gadījumus, noskaidrojot to izdarījušās personas.

Centra sastāvā būs iekšlietu ministra ieceltie pārstāvji no Drošības policijas, Robežsardzes, Ekonomikas policijas un Organizētās noziedzības apkarošanas biroja, finansu ministra ieceltie pārstāvji no Muitas pārvaldes, Finansu policijas, kā arī ģenerālprokurora iecelts prokurors.

Centra darbība notiks pēc šādas shēmas:

1) informācijas analīze;

2) aktuālāko gadījumu atlase (sākumā pastiprināta uzmanība tiks veltīta tikai akcīzes un pārtikas precēm);

3) papildu pārbaudes;

4) novērtēšana;

5) izveido darba grupu realizācijai no nosaukto institūciju pārstāvjiem, ja lieta ir komplicēta, vai arī uzdod izpildei vienai konkrētai iestādei.

IeM preses centra un VID informācija

Foto: A.F.I

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!