• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrijas 1998. gada 15. janvāra informācija Nr. 1–17–20 "Izglītības un zinātnes ministra atklāta vēstule Latvijas vispārizglītojošo skolu direktoriem un Latvijas augstskolu rektoriem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.1998., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrijas informācija

Par degvielas iegādi IeM autotransportam

Vēl šajā numurā

29.01.1998., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Izglītības un zinātnes ministrija

Veids: informācija

Numurs: 1–17–20

Pieņemts: 15.01.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrijas dienesta vēstule Nr.1–17–20

1998.gada 15.janvārī

Izglītības un zinātnes ministra atklāta vēstule Latvijas vispārizglītojošo skolu direktoriem un Latvijas augstskolu rektoriem

Fiziskā audzināšana un sports ir tautas kultūras sastāvdaļa un valsts prestižu veicinošs faktors. To apliecina mūsu sportistu sasniegumi. Atzīmēsim kaut nedaudzus pagājušā gada mūsu valsts sportistu labākos sasniegumus sportā.

Hokejā — 7.vieta pasaules čempionātā, starts Eiropas čempionātā basketbolā vīriešiem, vieglatlētikā — Aigara Fadejeva, Staņislava Olijāra starti. Pasaules čempionātā motokrosā — Serģa un Rasmaņa uzvara, bet pašā gada nogalē — Latvijas svarcēlāju komandas izcīnītā 11.—12. vieta pasaules meistarsacīkstēs 50 valstu konkurencē Taizemē, turklāt šajās sacensībās Viktors Ščerbatihs supersmagajā svarā ieguva 3.vietu, bet Raimonds Bergmanis — 6.vietu.

Svarcelšanā pagājušajā gadā izcīnītas vairākas mūsu valsti cildinošas uzvaras. Latvijas Svarcelšanas federācija ir lūgusi izglītības un zinātnes ministru atbalstīt svarcelšanas sporta attīstību Latvijas skolās, lai arī nākotnē mūsu sportisti būtu spējīgi veiksmīgi startēt pasaules mēroga sacensībās.

Bet ceļš uz lielām starptautiskām uzvarām sākas skolā. Sporta budžets, tāpat kā izglītības budžets, bieži vien liedz strādāt augstā profesionālā līmenī. Tāpēc gribu izteikt pateicību fiziskās audzināšanas skolotājiem, sporta skolu treneriem par savu iespēju robežās kvalitatīvi organizētu treniņu un mācību procesu, kas iemāca bērniem uzvedības kultūru, godīgas spēles principus, cienīt vienam otru — gan komandas, gan grupas biedrus, gan sāncenšus, apgūt pamatzināšanas par organisma uzbūvi, par kaitīgu vielu ietekmi uz to, zināšanas par sporta un vides mijiedarbību. Bet mūsu skolu un augstskolu sporta bāzes finansu trūkuma dēļ bieži vien ir sliktā stāvoklī. Tādēļ aicinu jūs kā savas mācību iestādes vadītāju atbalstīt fiziskās audzināšanas skolotājus un sporta trenerus tradicionālo sporta veidu bāzu veidošanā un inventāra iegādē jūsu mācību iestādē. Tas veicinās sporta attīstību mūsu skolās un augstskolās, sekmēs jauniešu fiziskās sagatavotības uzlabošanu.

Izglītības un zinātnes ministrs J.Celmiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!