• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1998. gada 25. janvāra informācija "Par degvielas iegādi IeM autotransportam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.1998., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/213098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vienošanās starp Satiksmes ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību 1998. gadam

Vēl šajā numurā

29.01.1998., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 25.01.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas informācija

1998.gada 25.janvārī

Par degvielas iegādi IeM autotransportam

1997.gada 27.decembrī laikrakstā “Diena” tika publicēts E.Galzona raksts “Iekšlietu ministrija pērk degvielu bez konkursa” un 30.decembrī raksts “Būs dienesta izmeklēšana par benzīna iegādi bez konkursa”. Šajās publikācijās tika minēti fakti par to, ka Iekšlietu ministrijas autotransporta centrālā bāze (ACB) līdz šim brīdim degvielas iegādi ir veikusi bez konkursa. Degviela iegādāta no firmām “Lukoil”, “Vento–6”, “Solders” un “Klaņģu kalns”.

Iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers apstiprinājis dienesta pārbaudes slēdzienu, kurā konstatēts, ka degvielas iegādi IeM ACB vajadzībām laika posmā no 1994.gada līdz 1997.gada jūlijam organizēja tās toreizējā vadībā, un no 1997.gada jūlija šo darbu veic ACB priekšnieks A.Šteinerts.

Bez iepriekšminētajām firmām degviela tika iegādāta arī no SIA “Ekotens”, “Gamma”, “Liepiņš”, “Sece RV”, “Proventus”, “Latvijas Traffic–service”, “LMS” un “Inkomi”.

Firmas, no kurām tika iepirkta degviela, bija izvēlētas, izmantojot cenu aptaujas metodi, izsūtot piedāvājumus firmām pa faksu un apzvanot tās pa tālruni. Firmu piedāvātās cenas un degvielas piegādes apmaksas noteikumi tika salīdzināti un izvērtēti. Iegādājoties degvielu no firmām, tika pieprasīta visa nepieciešamā dokumentācija, kā arī degvielas kvalitātes sertifikāti vai apliecības. Konkursi starp firmām par degvielas piegādi netika sarīkoti, arī ar firmām netika noslēgti līgumi par tās piegādi.

Kā dienesta pārbaudes laikā paskaidroja IeM ACB vadība, līgumi ar firmām par degvielas piegādi netika slēgti tā iemesla dēļ, ka degvielas cenas pastāvīgi mainījās, tika paaugstināts akcīzes nodoklis un nemitīgi pieauga ACB autotransporta parks (no 180—330 transporta vienībām). Visus šos apstākļus nebija iespējams paredzēt ACB budžetā, un rezultātā radās pastāvīgas problēmas ar piegādātās degvielas apmaksu. Tas izraisīja situāciju, ka ACB radās piegādātās degvielas apmaksas kavējumi. Zemākas cenas un iespēja norēķināties ar pēcapmaksu bija galveni nosacījumi, izvēloties degvielas piegādātājfirmas.

No dienesta pārbaudes materiāliem redzams, ka, veicot degvielas iegādi, ACB vadība 1997.gadā, piemēram, A–76 markas benzīnu iegādājās par vidējo cenu — Ls 0,24 litrā. Taču citās IeM apakšvienībās A–76 markas benzīnu iegādājās par vidējo cenu Ls 0,25 litrā un dažās pat lielāku. Veicot degvielas iegādes vidējo cenu salīdzinājumu, skaidri redzams, ka ACB vajadzībām tika iegādāta lētāka degviela. Dienesta pārbaudē arī konstatēts, ka IeM ACB bijušās un tagadējās vadības rīcībā ir formāli 1994.gada 1.marta LR Ministru kabineta noteikumu nr.60 un 1996.gada 24.oktobra LR likuma “Par valsts un pašvaldību pasūtījumu” un citu normatīvo aktu pārkāpumi.

Turklāt, ņemot vērā faktu, ka šo pārkāpumu rezultātā Iekšlietu ministrijai un valstij nav nodarīti materiālie zaudējumi un to, ka A.Grigulis un A.Šteinerts agrāk nav pieļāvuši disciplinārus pārkāpumus, ministrs uzskata, ka nav lietderīgi viņus saukt pie disciplināratbildības. IeM Finansu un īpašumu departamenta vadība uzsākusi darbu konkursa nolikuma izstrādei “Par centralizēto degvielas iegādi”. Ministrs to uzdevis pabeigt līdz 1998.gada 1.martam.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!