• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 32. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.1998., Nr. 16/17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents

Vēl šajā numurā

22.01.1998., Nr. 16/17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 32. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums devusies viena no pēdējām 1997. gada valsts normatīvo aktu burtnīcām — ar Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 23. un 30. decembrī. Jaunie “Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi” reglamentē veselības aprūpes finansēšanu, veselības apdrošināšanas līdzekļu saņemšanu, kā arī pakalpojumu apjomu, kas tiek apmaksāts no valsts pamatbudžeta, speciālā budžeta un slimnieka līdzekļiem. Ārstniecības pakalpojumus šajos noteikumos paredzētajā kārtībā saņem Latvijas Republikas pilsoņi, ārvalstnieki un bezvalstnieki, kuriem piešķirts personas kods un kuri reģistrēti Iedzīvotāju reģistrā vai kuriem ir tiesības tajā reģistrēties. Pacienta iemaksu kopsumma gadā nedrīkst pārsniegt 80 latus, bet vairākas personu grupas no pacienta iemaksas tiek atbrīvotas. Piemēram, bērni līdz viena gada vecumam, bērni invalīdi vecumā līdz 16 gadiem, grūtnieces, trūcīgās personas, kas par tādām atzītas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā, un prettiesisku darbību rezultātā cietušie. “Noteikumiem par akcīzes nodokļa naftas produktiem maksāšanu sakarā ar nodokļa likmju ikgadējo maiņu” ir divi pielikumi ar sniedzamo pārskatu veidlapu paraugiem. Ar šī gada 1. februāri stājas spēkā “Ugunsdrošības noteikumi”, kas izdoti saskaņā ar likumu “Par ugunsdrošību”. Tie nosaka pamatprasības, kas jāievēro juridiskajām un fiziskajām personām neatkarīgi no objekta īpašuma formas un atrašanās vietas. Ikviena cilvēka pienākums ir nekavējoties ziņot ugunsdzēsības dienestam par ugunsgrēku, bet par meža ugunsgrēku — arī Valsts meža dienesta struktūrvienībai. Noteikumiem ir astoņi pielikumi: prasības ugunsdrošības instrukciju izstrādāšanai, ugunsdzēšamo aparātu un ugundzēsības inventāra izvēle (ugunsdzēsīgo vielu izvēle atkarībā no ugunsgrēka klases, pārnēsājamo un pārvietojamo ugunsdzēšamo aparātu skaita aprēķināšana), ķīmisko vielu un materiālu uzglabāšanas veids un apstākļi, uzskaites un pārbaudes reģistrācijas žurnālu paraugi, kā arī norīkojuma veidlapas paraugs darbu veikšanai ar uguni. Ministru kabinets izdarījis grozījumus “Noteikumos par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas”. Tie papildināti ar pielikumu, kurā uzrādīti muitas kontroles punkti, kur atļauts pārvietot pāri robežai veterinārajai, fitosanitārajai un higiēniskajai kontrolei pakļautās kravas. Jūsu “LV”

Latvijas starptautiskie līgumi — iznākuši “LV” 16. burtnīcā

Kā Jūs zināt, “Latvijas Vēstnesis” atsevišķās burtnīcās izdod Latvijas Republikas Saeimā ratificētos starptautiskos līgumus. Decembra beigās informējām, ka nākusi klajā 1997. gada 15. starptautisko līgumu burtnīca, kurā ievietots Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līgums. Tagad “Latvijas Vēstneša” mazās poligrāfijas apgādā tapusi 1997. gada pēdējā, sešpadsmitā, starptautisko līgumu burtnīca. Tajā latviešu un angļu valodā lasāmi pieci starptautiskie dokumenti (gan daudzpusējie, gan divpusējie), kas sakārtoti hronoloģiskā secībā, t.i., atbilstoši datumam, kad līgums vai konvencija ratificēts Saeimā.

Tātad 16. burtnīcā Jūs atradīsit 1997. gada 14. jūlijā Rīgā parakstīto Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par Rīgas Juridiskās augstskolas dibināšanu. Tas noslēgts, ņemot vērā abu valstu valdību vēlēšanos nodibināt neatkarīgu un autonomu akadēmisku institūciju juridiskās izglītības un pētniecības jomā. Līgumā noteiktas abu valstu valdību saistības un īpašās tiesības, kā arī Rīgas Juridiskās augstskolas pārstāvniecības un vadības institūcijas. Līgums noslēgts uz desmit gadiem, un likumā paredzēts, ka “līgums stājas spēkā tā 9.1. apakšpunktā noteiktajā laikā un kārtībā pēc tam, kad Sorosa fonds — Latvija noformējis dāvinājuma līgumu, ar kuru Rīgas Juridiskā augstskola iegūst īpašuma tiesības uz ēku Rīgā, Alberta ielā 13”. Otrs šajā izdevumā ietvertais divpusējais līgums ir 1997. gada 20. oktobrī Deli parakstītais Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības nolīgums par gaisa satiksmi. Tā normas regulē tiesības veikt satiksmi, aviosabiedrību nozīmēšanu un pilnvarošanu, muitas nodevas un procedūras, nolīgumā paredzētos satiksmes veikšanas principus, likumu piemērošanu, tarifus un citus jautājumus. Izdevumā lasāms arī 1997. gada 30. aprīlī Stokholmā parakstītais Igaunijas Republikas valdības, Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgums par kopīgo jūras robežas punktu Baltijas jūrā. Latvija pagājušā gada decembrī ir pievienojusies diviem starptautiskiem dokumentiem, tas ir, Eiropas konvencijai par spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanu, kā arī Konvencijas par tādu ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība, papildu protokolam. Šie dokumenti atrodami 16. starptautisko līgumu burtnīcā.

Interesenti izdevumu var nopirkt laikraksta redakcijā (Bruņinieku ielā 36), avīzes sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41), kā arī “Latvijas Vēstneša” kioskā (Bruņinieku un K. Barona ielas krustojumā). Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!