• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidents - Lietuvas nākamajam prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.1998., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidents - Lietuvas nākamajam prezidentam

Vēl šajā numurā

06.01.1998., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietuvas nākamais prezidents

Valds Adamkus ar kundzi Almu Adamkuvieni

Foto: epa – A.F.I.

Turpinājums no 1.lpp.

Tika atgādināta arī pašreizējā prezidenta Aļģirda Brazauska vēlme, lai par Lietuvas prezidentu kļūtu jauns cilvēks. Uz to Valds Adamkus atbildēja, ka viņš jūtas jauns: “Cilvēks ir jauns, ja viņš tāds jūtas.” Plašāk par to Valds Adamkus izteicās nesen intervijā laikrakstam “Lietuvos aidas”: “Cilvēks ir jauns tad, kad viņam ir idejas un apņēmība tās iedzīvināt. Cits jau piecdesmit gadu vecumā ir vecītis, bet ir arī citādi piemēri — Adenauers, Bušs, Eizenhauers, Reigans.”

Valds Adamkus dzimis 1926.gada 3.novembrī Kauņā kalpotāju ģimenē. Viņa tēvs bija Lietuvas neatkarības cīņu brīvprātīgais, viens no pirmajiem aviācijas karaskolas vadītājiem. Māte daudzus gadus strādāja Satiksmes ministrijā.

Valds Adamkus mācījies Kauņas Aušras ģimnāzijā. 1944.gada jūlijā kopā ar vecākiem nonācis Vācijā. Tajā pašā gadā atgriezies Lietuvā un piedalījies cīņās pret padomju karaspēku. Nelabvēlīgu apstākļu sakritības dēļ bijis spiests jau otro reizi doties prom no Lietuvas. Vācijā beidzis lietuviešu ģimnāziju, iestājies Minhenes universitātē.

1949.gadā Valds Adamkus ar ģimeni ieradās ASV. 1960.gadā beidzis Ilinoisas tehnoloģijas institūtu, iegūstot celtniecības inženiera specialitāti. Bijis firmas vadītājs, ASV reģionālās dabas aizsardzības aģentūras administrators.

Valds Adamkus ir Indiānas koledžas, Viļņas universitātes un Ziemeļrietumu universitātes (ASV) goda doktors.

Andris Sproģis,

“LV” nozaru virsredaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!