• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir 27. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.1997., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziemassvētku vēsts - Latvijā krāsās, ritmos, līnijās

Vēl šajā numurā

19.12.1997., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — ir 27. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums dodas ar pieciem likumiem un vienu īpaši apjomīgu Ministru kabineta izdotu dokumentu. No likumiem, kuri Saeimā pieņemti 13. novembrī un kurus Valsts prezidents izsludinājis “Latvijas Vēstnesī” 28. novembrī, šajā burtnīcā ievietoti pieci. Likums “Par akcīzes nodokli naftas produktiem” nosaka šī nodokļa likmes benzīnam, petrolejai, dīzeļdegvielai, degvieleļļai, naftas gāzēm u.c. Paredzēti atbrīvojumi un atvieglojumi gaisa satiksmes un jūras transportlīdzekļu apgādei, uzņēmumiem, kuri naftas produktus izmanto par izejvielu produkcijas ražošanas procesā, un vēl citos gadījumos. Likuma pielikumā dots to preču saraksts, kurām piemērojams šis nodoklis. Izdarīti grozījumi likumos “Par akcīzes nodokli”, “Par nodokļiem un nodevām”, “Par pievienotās vērtības nodokli” un “Par nekustamā īpašuma nodokli”. Visi šie likumi stājas spēkā ar 1998. gada 1. janvāri.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus šā gada 12. augustā izdotajos noteikumos par aizsardzību pret jonizējošo starojumu. Šie noteikumi nosaka prasības, kas jāievēro fiziskajām un juridiskajām personām, lai nodrošinātu iedzīvotāju, personāla, pacientu un vides aizsardzību pret jonizējošo starojumu. Radiācijas drošības un kodoldrošības prasību izpildi kontrolē un uzrauga Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Labklājības ministrija. Noteikumiem ir vienpadsmit pielikumi, un grozījumi izdarīti 7. pielikuma 5. tabulā, kurā uzrādīta kopējā efektīvā doza, ieelpojot 1Bq radioaktīvo vielu dažāda vecuma cilvēkiem, sākot ar jaunākiem par vienu gadu un beidzot ar vecākiem par septiņpadsmit gadiem. Efektīvā doza ir visa ķermeņa audu un orgānu ārējās un iekšējās apstarošanas ekvivalento dozu summa, ņemot vērā audu ietekmes faktoru. Citu terminu skaidrojums un formulas dotas “Noteikumos par aizsardzību pret jonizējošo starojumu”, kas ievietoti “LV D” šīgada 21. burtnīcā. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!