• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - armijas un militāro organizāciju vadītāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1997., Nr. 329/330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas deputāts Pauls Putniņš:

Vēl šajā numurā

16.12.1997., Nr. 329/330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — armijas un militāro organizāciju vadītāji

Vakar, 15.decembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar aizsardzības ministru Tālavu Jundzi un NBS komandieri Juri Dalbiņu.

Valsts prezidents izteica savu viedokli par NBS nākotni un attīstības stratēģiju. Tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar obligāto karadienestu, NBS darbības efektivitātes un pārskatāmības nodrošināšanu, kā arī militāri patriotiskās audzināšanas nepieciešamību skolās.

Aizsardzības ministrs atzīmēja, ka ministrijas vadības un NBS vadības starpā šobrīd pastāv pilnīga sapratne. T.Jundzis pastāstīja, kuru jautājumu risināšanai tuvākajā laikā tiks veltīta vislielākā uzmanība un kādās jomās tiks veikta reorganizācija.

Sarunas laikā pārrunāti arī jautājumi, kas apspriežami gaidāmajā Ministru kabineta sēdē 17.decembrī. Izskanēja viedoklis, ka NBS attīstības plānā veicami vairāki precizējumi: jānosauc konkrēti pasākumi armijas attīstībai perspektīvā, jāizdara detalizēti finansu aprēķini. Tika atzīts, ka armijas vajadzībām paredzētie līdzekļi jāizmanto racionālāk. Puses pārrunāja arī Latvijas bruņoto spēku starptautiskās sadarbības iespējas tuvākajā nākotnē.

T.Jundzis informēja par trīs Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanos ar Igaunijas prezidentu Lennartu Meri un par jautājumiem, kas šajā tikšanās reizē pārrunāti.

Pēc tam Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar militāro sabiedrisko organizāciju vadītājiem: Latvijas Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētāju Nikolaju Romanovski un viņa vietnieku Austri Ozolu; Latviešu strēlnieku apvienības priekšsēdētāju Voldemāru Jaroni un viņa vietnieku Valdi Ķiploku; Latvijas Nacionālo partizānu apvienības priekšsēdētāju Ojāru Stefanu un viņa vietnieku Hariju Mangelu; Latviešu virsnieku apvienības priekšsēdētāju Tālivaldi Bērziņu; Nacionālo Daugavas vanagu organizācijas vadītāju Rolandu Kovtunenko un viņa vietnieku Aleksandru Kalvānu un Latvijas Daugavas vanagu organizācijas vadītāju Oskaru Kalniņu un viņa vietnieku Arnoldu Šmitu.

Uz tikšanos bija aicināti arī aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis un NBS komandieris Zemessardzes pulkvedis Juris Dalbiņš.

Organizāciju vadītāji pastāstīja Valsts prezidentam par savu organizāciju darbu un problēmām, ar kurām nākas sastapties. Gan organizāciju vadītāji, gan Valsts prezidents bija vienisprātis, ka vienai no svarīgākajām šo organizāciju darbības formām, domājot par mūsu valsts nākotni, jābūt jaunatnes patriotiskajai audzināšanai. Nepieciešama arī ciešāka sadarbība starp dažādām organizācijām.

G.Ulmanis pauda viedokli, ka nākotnē būtu jārīko līdzīgas tikšanās, jārunā jau par konkrētiem jautājumiem un jāmeklē to risināšanas ceļi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!