• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Guntis Ulmanis: "Liels darbs vēl ir priekšā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1997., Nr. 329/330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Guntis Ulmanis: "Liels darbs vēl ir priekšā" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

16.12.1997., Nr. 329/330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis: “Liels darbs vēl ir priekšā”

— Šobrīd Latvijas radio ir Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Labdien! Jautājumus droši vien sāksim ar to, kas ir pats aktuālākais, pats svarīgākais, proti...

— Protams, Luksemburga.

— Jā, Luksemburgas tikšanās nu ir garām, droši vien man pat īpaši nav jāsaka, ka nedaudz labāk, nekā mēs varējām cerēt vasaras otrajā pusē pēc Eiropas Komisijas lēmuma. Jebkurā gadījumā labi, vispirms jūsu īss vērtējums.

— Es teiktu, ne tikai nedaudz labāk, es teiktu — vienkārši labi. Vienkārši labi, mobilizējoši un ļoti cerīgi. Eiropas Savienība ir atradusi optimālu pozitīvu risinājumu, un, tēlaini izsakoties, kā vienmēr tas notiek, bumba ir pilnībā mūsu laukuma pusē. Un iekšpolitiski ir milzum daudz mājas darbu, kurus jau šodien mēs pārrunājām ar ārlietu ministru un attiecīgām institūcijām, ministrijām, parlamentu, ieskaitot arī prezidenta institūciju. 1998.gads jau aizies, sevišķi sākums, un arī šī gada nogale, sagatavojoties pilnībā, lai uzsāktu sarunas, uzsāktu jau ar domām, vēl ir pāragri domāt par iestāšanās procesu. Min, ka šis process varētu būt no pieciem līdz desmit gadiem, tātad optimisti un pesimisti. Es vienkārši domāju, ka zināmā mērā var apsveikt mūsu partijas un mūsu valdību, un, ja man ļauts prognozēt, es domāju, ka tieši šis lēmums varētu cementēt trīs mūsu lielākās partijas — pašreizējo valdošo koalīciju, tieši mobilizējoties šim darbam, kuru mums ir uzdevusi un uz kuru mūs aicina Eiropas Savienība.

— Vispirms, daudzi cilvēki nav slēpuši savu skepsi arī šajās dienās, ka, viņuprāt, nu nav un nevar būt Latvija gatava tik ātri iestāties Eiropas Savienībā.

— Jā, Latvija šobrīd nav gatava, neviena valsts šobrīd nevar pateikt, ka viņa ir gatava. Es domāju, ka vispirms notiks nopietnas sarunas ar Eiropas Savienību par tiem jautājumiem, kuri mums ir labāki, kuri — sliktāki, kuri ir gatavāki vai mazāk gatavi. Un šis darbs vēl priekšā, runāt par gatavību ir pāragri. Ir jārunā tikai par vēlēšanos strādāt un vēlēšanos būt Eiropas Savienības locekļiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!