• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
LPA divās nedēļās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1997., Nr. 324/328 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Meklējot saskaņu starp īpašnieka vēlmēm un kultūras pieminekļu aizsardzības prasībām

Vēl šajā numurā

12.12.1997., Nr. 324/328

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LPA

divās nedēļās

10. decembrī Latvijas Privatizācijas aģentūras preses konferencē LPA ģenerāldirektors Jānis Naglis informēja par norisēm pēdējo divu nedēļu laikā.

Viens no svarīgākajiem notikumiem ir “Unibankas” akciju izplatīšana caur globālajiem starptautiskajiem depozitārijiem. Tikšanās ar investīciju riska fonda pārstāvjiem notika Londonā, tajā piedalījās vairāk nekā 100 investīciju kompāniju un banku. Kopumā realizēti 5,4 miljoni akciju, vienas akcijas cena — USD 4,80. Privatizācijas process Unibankā gandrīz ir paveikts: atlikušie 10 procenti akciju pēc vienošanās ar šīm starptautiskajām organizācijām ir jāsaglabā vienu gadu, pēc tam tās varētu tikt pārdotas. Kā uzsvēra Jānis Naglis, šis pasākums bijis svarīgs arī no tā viedokļa, ka ļoti plaši tika reklamēta Latvijas valsts un Latvijas banku sistēma, tādējādi piesaistot starptautisko investoru uzmanību mūsu valstij.

Nākamais, pie kā pakavējās J. Naglis, bija saistību izpilde pret Privatizācijas fondu. Privatizācijas fondā iemaksāti vairāk nekā 25 miljoni latu, un līdz gada beigām tiks veiktas atlikušās iemaksas. Sakustējies jautājums par zemes privatizāciju zem privatizētajiem objektiem. Valdībai ir tiesības izdot rīkojumu par zemes gabalu nostiprināšanu zemesgrāmatā, lai tos nodotu privatizācijai. Lai privatizētu zemi zem visiem privatizētajiem objektiem, kuru pavisam ir 1436, tas prasīs LPA vairāku gadu darbu, jo kopumā būs jāprivatizē 3–4 tūkstoši zemes gabalu. Pirmdien, pamatojoties uz ekonomikas ministra norādījumiem, LPA tika pieņemts lēmums par “Latvenergo” padomes atlaišanu. Tiks izvērtēta katra padomes locekļa atbildība, sagatavots attiecīgs ziņojums, kā arī sāksies konsultācijas ar Ekonomikas ministriju par jaunās “Latvenergo” padomes izveidošanu.

A/s “Latvijas gāze” gatavojas padomes sēdei. Ir paredzēts jauns akciju laidiens, lai nosegtu saistības ar valsts budžetu un palielinātu pamatkapitālu. Šīs akcijas apmaksās vācu un krievu partneri, pēc tam sekos akciju publiskais piedāvājums.

LPA juridiskais direktors Viktors Šadinovs informēja par aktualitātēm ar privatizāciju saistīto tiesību aktu izstrādē. Valdības sēdē akceptēta koncepcija “Par koncernu darbības regulāciju Latvijā”. Ekonomikas ministrijai uzdots izstrādāt un iesniegt MK Koncernu likumu un grozījumus esošajos normatīvajos aktos.

LPA gatavo noteikumu projektu par sociālo maksājumu kārtību maksātnespējīgos valsts uzņēmumos un maksātnespējīgos uzņēmumos, kuros valsts kapitāla daļa ir lielāka par 50 procentiem.

Vēl LPA gatavo arī noteikumu projektu par valsts statūtsabiedrību pārvaldes kārtības pilnveidošanu. Projekts paredz apstiprināt tipveida statūtus visām valsts statūtsabiedrībām. Tas palīdzētu risināt valsts pārvaldes jautājumus šajās sabiedrībās.

15. decembrī sāksies valsts akciju sabiedrības “Ventspils nafta” tautas kārta. Parakstīšanās notiks no 15. decembra līdz 30. janvārim. Nākamie objekti, kuru akcijas ir plānots pārdot publiskajā piedāvājumā, ir “Latvijas balzams”, Rīgas farmaceitiskā fabrika, autobusu firma “Nordeka” un Rīgas Sporta pils.

Ināra Zalcmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!