• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 8.decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1997., Nr. 317/318 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta preses konferencē

Vēl šajā numurā

09.12.1997., Nr. 317/318

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 8.decembra sēdē

Akceptēts “Tūrisma likuma” projekts. Likuma mērķis būs radīt priekšnoteikumus tūrisma kā vienas no tautsaimniecības pamatnozarēm attīstībai un ilglaicīgas tūrisma politikas veidošanai, noteikt tūrisma nozares pārvaldes struktūru, kā arī tūristu, tūrisma firmu un organizāciju tiesības un pienākumus.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz LR robežas”. Grozījumi paredz risināt jautājumus par muitas robežkontroles punktu “Vientuļi”, “Subate” un “Ezere” tālāko darbību veterinārajai, fitosanitārajai sanitāri higiēniskajai kontrolei pakļauto kravu pārvietošanai pāri valsts robežai.

Akceptēti rīkojumu projekti “Par valsts robežas joslas zemes Valkas rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai”, “Par valsts robežas joslas zemes Limbažu rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai”, “Par valsts robežas joslas zemes Alūksnes rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai” un “Par valsts robežas joslas zemes Valmieras rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai”.

Komiteja akceptēja “Stratēģiskas nozīmes preču kontroles noteikumu” projektu. Šie noteikumi nosaka stratēģiskas nozīmes preču eksporta, importa, tranzīta, ražošanas, glabāšanas un lietošanas kontroli atbilstoši Latvijas nacionālajām un starptautiskās drošības interesēm un ir vērsti pret kodola, ķīmisko, bakterioloģisko un citu masveida iznīcināšanas ieroču un to nogādes līdzekļu izplatīšanu. Akceptēts Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komitejas nolikuma projekts. Paredzams, ka tā būs Ministru kabineta izveidota starpministriju komiteja.

Akceptēts noteikumu projekts “Par ūdensvadu un kanalizācijas sistēmas tehniskajām pasēm”. Ūdensvada un kanalizācijas sistēmas tehniskās pases paredzēts ieviest, lai sakārtotu ar ūdensapgādi un kanalizāciju saistītos tehniskos jautājumus apdzīvotajās vietās (pilsētās un ciemos) un uzņēmumos, nodrošinātu ar informāciju investīciju sagatavošanas procesā un atvieglotu ekspluatācijas darbus.

Akceptēts noteikumu projekts “Par ūdens lietošanas uzskaites kārtību”. Tie noteiks ūdens lietošanas uzskaites kārtību, kā arī ūdens lietotāja un kontrolētāja pienākumus, tiesības un atbildību.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par vides valsts monitoringu”. Tie noteiks vides valsts monitoringa struktūru, finansējuma avotus, vienotu vides valsts monitoringa koordināciju, vides valsts monitoringa informācijas pieejamību un izsniegšanas nosacījumus.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par ievešanu muitas noliktavā”. Noteikumi regulēs kārtību, kādā notiek ievešana muitas noliktavā, kā arī visu veidu darbības ar precēm, kurām piemērota šī procedūra.

Akceptēts Gāzes piegādes un lietošanas noteikumu projekts. Šie noteikumi noteiks piegādātāja un patērētāja savstarpējās attiecības, piegādājot un lietojot gāzi, kā arī norēķinoties par to. Tie būs obligāti visām fiziskajām un juridiskajām personām, kuras piegādā vai lieto gāzi. Paredzēts, ka gāzes piegāde patērētājam notiek saskaņā ar līgumu, ko noslēdz piegādātājs un patērētājs.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas kārtība”. Tie noteiks kārtību, kādā darba devēji, pašnodarbinātie un darba ņēmēji ārvalstnieki, kurus nodarbina darba devējs ārvalstu nodokļu maksātājs, ja šo personu pastāvīgā dzīves vieta nav LR un tās uzturas Latvijā 1883 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas taksācijas gadā, veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!