• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta preses konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1997., Nr. 317/318 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts budžeta revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-37

Par revīzijas rezultātiem LR Iekšlietu ministrijas Sardzes pulkā

Vēl šajā numurā

09.12.1997., Nr. 317/318

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru prezidenta preses konferencē

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”, 5.12.1997.

Piektdien, 5.decembrī, Ministru prezidents Guntars Krasts rīkoja preses konferenci, kurā piedalījās VID ģenerāldirektors Andrejs Sončiks un VID finansu policijas pārvaldes direktors Gunārs Kūtris.

G.Krasts: — Šī ir jau ceturtā mūsu tikšanās, kurā mēs skatām šo jautājumu par sešu vagonu lietu ar trīssimt tūkstošiem litru spirta, kas visai mīklainos apstākļos pazuda no Rīgas. Kur mēs esam šobrīd? Es zināmā mērā uzskatu, ka šī preses konference bija vajadzīga, lai Sončika kungam nebūtu jāapstaigā visas galveno laikrakstu redakcijas un jāsniedz intervijas, lai masu informācijas līdzekļi saņemtu informāciju par to, ko mēs šeit runājam un kā runājam.

Varbūt līdz šim es neesmu pietiekami plaši izteicis savu viedokli un raksturojis, kāpēc esmu ķēries pie šīs lietas, līdz ar to ir daudz dažādu spekulāciju, taču pamatideja ir tā, ka es gatavoju noziedzības apkarošanas programmu, kuru, es ceru, tomēr nākošnedēļ izdosies pabeigt. Visā darba gūzmā biju aizkavējies, ceru, ka nedēļas laikā izdosies stādīt priekšā.

— Šis ir viens no tādiem ilustratīviem gadījumiem, kā mēs ejam cauri dažādiem posmiem, piesaistot gan “Crown Agents”, gan Finansu policiju, gan ieņēmumu dienestu un citas organizācijas, arī saņemot konsultācijas un atbalstu no ārzemēm, arī no Amerikas muitas. Mēs fiksējam tos momentus, kas pieļauj šādu afēru iespējamību. Tātad, balstoties uz konkrēto pieredzi, varam izdarīt tos vai citus nepieciešamos labojumus, kas mums ir vajadzīgi, dažādos normatīvajos dokumentos. Tā ir mana galvenā ieintersētība šajā afērā, šajā darījumā. Katrā gadījumā cita veida, kā apkarot noziedzību, meklējot kādā vienā atsevišķā pārkāpumā vai šādā gadījumā, kur varētu būt nozieguma sastāvs, nav.

A.Sončiks: — Ieņēmumu dienests ļoti nopietni strādā, it sevišķi pēdējās trīsarpus nedēļas, jo tas zināmā mērā jāsaprot arī kā VID pārbaudījums, jo Krasta kungs vērtē mūsu dienesta darbu. Un tieši šajā jomā mēs esam koncentrējuši spēkus. Un vēl ir svarīgi, lai būtu informācija, ka mēs pārbaudām savu sadarbību ar citām valsts kontrolējošām institūcijām, tai skaitā ar IeM struktūrvienībām. Es vērtēju šo sadarbību kā labu, jo ir atbalsts no šīm struktūrvienībām. Varu pateikt, ka šis darbs ir devis starprezultātus, jo mums ir zināms, kur tas ir noticis, un zināms arī, kādas juridiskas un fiziskas personas ir pie šī darījuma.

G.Kūtris: — Kas attiecas uz pašu noziegumu, izmeklēšanu, negribētu teikt, ka esam to šobrīd jau atklājuši. Teorētiski varbūt zinām, kā tas viss noticis, kādas personas bijušas visciešāk saistītas ar šo darījumu. Tas vēl būs jāpierāda, un, kad būs pierādīts, tad varēsim konkrēti pateikt. Saprotu, ka šis notikums nav saistīts tikai ar kādu personu darbošanos Latvijā, tā ir afēra, kas saistīta arī ar citām valstīm, gan rietumu pusē, gan austrumu pusē. Es ļoti negribētu, ja šī lieta paliktu starp tām neatklātajām lietām, kādas praksē diemžēl pastāv. Es ceru, ka šī lieta nebūs starp tām.

Kārlis Grīnbergs,

Pēc “LV” diktofona ieraksta

Valdības namā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!