• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latviešu trejmeitiņas Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.1997., Nr. 304/305 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija savā ceļā uz Eiropu

Vēl šajā numurā

21.11.1997., Nr. 304/305

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latviešu trejmeitiņas Japānā

Foto: Harijs Burmeistars

Trīs nedēļas Japānā pie Asakihavas pilsētas domes plīvoja Latvijas karogs. Par godu mūziķiem no Rīgas — Arnolda Skrides ģimenei.

Ne vienā vien zemē konkursos balvas guvušas māsiņas Skrides — vijolnieces Linda un Baiba, pianiste Lauma. Taču tik tāls ceļš pretim saulei vēl nebija mērots.

Stāsta māmiņa — koncertmeistare Līga Skride:

— Uz Hokaido salu mūs aicināja un pilnīgi savā gādībā ņēma Asakihavas pilsētas kultūras un izglītības komisija. Trijās nedēļās sniedzām 14 koncertus augs-tas klases zālēs ar izcilām klavierēm. Mēs apbrīnojām japāņu precizitāti — nekādu kavējumu vai aizķeršanos.

Solo duetos vai trio atskaņojām klasisko mūziku, meitenes dziedāja latviešu tautas dziesmas. Atsaucība bija liela, zāles pilnas, daudz jauniešu.

Pēc īsas atelpas devāmies uz Taizemi un Malaiziju. Tur mūsu aizgādņi bija Baltāzijas fonds un slavenā firma Jamaha. Viegli jau nebija, 16 stundu lidojums, milzīgais karstums. Mēneša laikā — 23 koncerti. Mašīnā apbraucām apkārt Taivānas salai, dzīvojām gan viesnīcās, gan moteļos. Mūs pārsteidza Malaizijas eksotiskā daba, kalni. Tā ir īsta džungļu zeme. Toties cilvēki ļoti viesmīlīgi.

Un tā māsiņas Skrides kopā ar vecākiem pēc tāliem ceļiem atkal mājās. Valsts svētku priekšvakarā ģimenē bija svarīgs notikums — vecākās meitas Lindas kāzas. Arī viņas vīrs Jānis Mednis ir mūziķis. Viņš spēlē kontrabasu slavenajā Gidona Krēmera kamerorķestrī Krēmeratā, kas koncertē visā pasaulē. Jauno pāri Doma baznīcā salaulāja prāvests Jānis Liepiņš.

Skridu ģimenes tālākās gaitas atkal saistītas ar darbu. Baiba jau otro gadu mācās Rostokas Mūzikas un teātra augstskolā, turpat strādā arī māmiņa Līga. Vēl šogad viņām pievienosies Linda, lai papildinātos alta klasē. Mājās paliek jaunākā Lauma — Emīla Dārziņa mūzikas skolas audzēkne, paliek omīte Alise un pieci kaķi. Bet Arnolds Skride Latviešu biedrības namā kā direktors organizētājs gādā par saviem lolojumiem — Jaunatnes simfonisko orķestri un Latvijas Nacionālo vīru kori.

Ziemassvētkos skanīgā saime atkal būs kopā tepat mīļajā Rīgā.

Aina Adermane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!