• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Oskara nakts fotogrāfijā", kur suminās Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.1997., Nr. 296/297 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - Lielbritānijas parlamentārais sekretārs

Vēl šajā numurā

13.11.1997., Nr. 296/297

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Oskara nakts fotogrāfijā”, kur suminās Latviju

“Latvijas Vēstnesis” jau ziņoja, ka starptautiska žūrija piešķīrusi pasaules kausu par pēdējo divdesmit gadu fotogrāfijām Latvijas fotomeistaru kolekcijai, kur iekļauti 42 autoru 109 darbi. To veido Rīgas, Liepājas, Tukuma, Salacgrīvas, Daugavpils un Rēzeknes autoru fotogrāfijas, kas būtībā pārstāv visas Latvijas fotocentrus. Pasaules kauss iegūts, sacenšoties ar 101 citas valsts pārstāvi, kuri konkursa rīkotājiem — “Austrian Super Circuit” žūrijai — bija iesūtījuši savus darbus.

Izstādi finansiāli atbalstīja daudzas pasaulslavenas firmas, kuru priekšgalā bija viena no vadošajām profesionālo fotoaparātu ražotājfirmām “Hasselblad”.

Pasaules kausu un citus apbalvojumus pasniedz šodien, 13. novembrī, Austrijas pilsētā Lincā, pilsētas Jaunajā hallē. Šis pasākums nosaukts par “Oskara nakti fotogrāfijā”, tā pēc būtības to pielīdzinot kino balvu “Oskars” pasniegšanas ceremonijai ASV.

Šoreiz Lincā Latviju suminās neklātienē, jo mūsu valstī neatradās labvēlis, kas ar 4000 latu atbalstītu 42 fotogrāfu nokļūšanu Austrijā, bet autori gribēja būt balvas saņemšanā vai nu visi, vai arī neviens.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!