• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Lielbritānija - par drošību Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.1997., Nr. 296/297 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - veselības seminārā

Vēl šajā numurā

13.11.1997., Nr. 296/297

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Lielbritānija — par drošību Eiropā

Papildus

1.lpp.

11. novembrī Latvijā divu dienu vizītē ieradās Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamentārais valsts sekretārs aizsardzības jautājumos — valsts ministrs Džons Spelars. Viņa vizītes mērķis ir turpināt Latvijas un Lielbritānijas Aizsardzības ministriju sadarbību.

Vakar, 12. novembrī, notika preses konference ar Džona Spelara un Latvijas Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Paula Kļaviņa piedalīšanos.

Džons Spelars sacīja:

— Lielbritānijas valdības vārdā izsaku gandarījumu sakarā ar progresu, kas panākts jūsu valstī kopš neatkarības atgūšanas. Lielbritānijas valdība saprot, ka bez drošības garantijām Baltijas reģionā nav iespējama drošība Eiropā kā vienotā, veselā organismā. Kopš aukstā kara beigām NATO ir vienīgais drošības garants Eiropai. Lai nodrošinātu drošību Eiropā, ar Latviju tika parakstīts savstarpējs līgums drošības jomā. Tas nodrošinās ilgtermiņa palīdzības sniegšanu Baltijas bataljonam gan tehniskā, gan valodas apguves ziņā. Šis līgums ir liels solis uz priekšu kopējā sadarbībā, un šodien, apmeklējot Baltijas bataljonu, es biju ļoti iepriecināts par tā darbu. Lielbritānijas valdība vēlētos, lai neatkarību atguvušo Baltijas valstu bruņotie spēki attīstītos patstāvīgi un stabili. Ar katru no Baltijas valstīm ir noslēgts līgums uz diviem gadiem par virsnieku sagatavošanu. Līgums nodrošinās vieglāku Latvijas bruņoto spēku vienību integrāciju NATO miera uzturēšanas bataljonu apritē, īpaši akcentējot angļu valodas apguvi. Mēs ar prieku strādāsim pie šodien noslēgtā līguma ieviešanas Latvijā.

Tad runāja Latvijas aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Pauls Kļaviņš :

— Aizsardzības ministrija ir ļoti gandarīta par šo vizīti, kas turpina jau pirms laba laika atpakaļ iesākto sadarbību ar Lielbritāniju. Ir ļoti patīkami sadarboties ar tik stabilu un demokrātiskām tradīcijām bagātu valsti. Jāteic, ka, mainoties politiskajām varām, šī mūsu kooperācija nav atslābusi, gluži otrādi, — tā pat ir kļuvusi intensīvāka.

Tad Džons Spelars atbildēja uz žurnālistu jautājumiem:

Jautājums : — Vai Lielbritānijas valdība, domājot par Latvijas perspektīvām iestāties NATO, ir apmierināta ar no Latvijas budžeta piešķirto finansējumu aizsardzības jomai?

Džons Spelars : — Mēs saprotam, ka tas nav vienkārši risināms jautājums. Mūsuprāt, galvenais ir, lai šis process NATO virzienā attīstās pakāpeniski, bet stabili.

Rūta Jaksona,

“LV” informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!