• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Pilsonības likumā. Projekts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1997., Nr. 277/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts statistikas komitejas informācija

Par ārējās tirdzniecības apjomiem

Vēl šajā numurā

22.10.1997., Nr. 277/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

projekti

Saeimas dokuments nr.3238;

likumprojekts nr.908

Par grozījumiem Pilsonības likumā

Saeimas Prezidijam

Iesniedzam izskatīšanai Saeimas plenārsēdē likumprojektu “Grozījumi Pilsonības likumā”.

Pielikumā: projekts uz vienas lapas.

Deputāti: J.Jurkāns, J.Urbanovičs, M.Lujāns, V.Dozorcevs, L.Stašs

1997.gada 9.oktobrī

Likumprojekts

Grozījumi Pilsonības likumā

1. Papildināt likuma 2.pantu ar jaunu 6.punktu šādā redakcijā:

“6) personas, kuras dzimušas Latvijā pēc 1990.gada 4.maija un kuras pieder pie likuma “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības” 1.panta 1.daļā norādīto personu kopuma.”

2. Izteikt likuma 14.pantu šādā redakcijā:

“Personu iesniegumus par uzņemšanu Latvijas pilsonībā, ievērojot šā likuma 11. un 12.panta noteikumus, izskata to iesniegšanas secībā. Ja iesniegumi par uzņemšanu Latvijas pilsonībā ir iesniegti vienā un tajā pašā dienā, mēnesī un gadā, tad izskatīšanas secību nosaka, dodot priekšroku personām, kas nodzīvojušas Latvijā ilgāku laiku.”

3. Papildināt likuma 21.pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Ja persona, kura nav minēta šā panta pirmās daļas 3.punktā, ir sasniegusi ar likumu noteikto pensijas vecumu, tad, pārbaudot tās latviešu valodas prasmi, piemērojamas vienīgi tās prasības, kas norādītas likuma 20.panta 1.punktā.”

Saeimas dokuments nr.3191;

likumprojekts nr.899

Par grozījumiem

Reliģisko organizāciju

likumā

Saeimas Prezidijam

Lūdzam iekļaut Saeimas plenārsēdes darba kārtībā frakcijas “Latvijai” iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Reliģisko organizāciju likums”” (dok. nr.2706), Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Reliģisko organizāciju likums”” (dok.nr.2979) un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sagatavoto alternatīvo likumprojektu “Grozījumi likumā “Reliģisko organizāciju likums””.

Pielikumā: minētie likumprojekti un komisijas atzinums.

Ar cieņu, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas

1997.gada 2.oktobrī priekšsēdētājs Antons Seiksts

Likumprojekts

Grozījumi Reliģisko organizåciju likumå

Izdarīt Reliģisko organizāciju likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 21.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 15.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.panta 1.punktu šādā redakcijā:

“1) reliģiskā darbība — nodošanās reliģijai vai ticībai, piekopjot kultu, izpildot reliģiskas vai rituālas ceremonijas un sludinot mācību.”

2. Izteikt 3.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

“(1) Reliģiskās organizācijas ir šajā likumā noteiktajā kārtībā reģistrētās draudzes, reliģiskās savienības (baznīcas) un diecēzes.”

3. Papildināt 3.pantu ar jaunu ceturto daļu šādā redakcijā:

“(4) Diecēze ir attiecīgās konfesijas kanoniskajos noteikumos paredzētā reliģiskās savienības (baznīcas) organizatoriskās struktūras teritoriāli administratīvā vienība, kuru pārvalda bīskaps.”

4. Izteikt 7.panta ceturto daļu šādā redakcijā:

“(4) Diecēzi var izveidot reliģiskā savienība (baznīca), pieņemot par to attiecīgu lēmumu.”

5. Papildināt likumu ar jaunu 7.1 pantu šādā redakcijā:

“7.1 pants. Reliģisko organizāciju iestādes

(1) Šajā likumā noteiktā kārtībā reģistrētās reliģiskās organizācijas var veidot savos statūtos paredzēto reliģiskās darbības mērķu sasniegšanai iestādes, kurām nav peļņas iegūšanas nolūks un raksturs: garīgā personāla mācību iestādes, klosterus, misijas u.tml.

(2) Reliģisko organizāciju iestādes darbojas saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem un iestādes statūtiem (nolikumu), kurus apstiprina attiecīgā reliģiskā organizācija.

(3) Reliģiskās organizācijas iestādi dibina, reorganizē vai tās darbība izbeidzas, ja tās dibinātājs statūtos (nolikumā) noteiktajā kārtībā pieņem lēmumu.”

6. 8.pantā:

aizstāt nosaukumu “Reliģisko organizāciju un garīgā personāla mācību iestāžu reģistrācija” ar vārdiem “Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrācija”;

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

“(1) Reliģiskās organizācijas tiek reģistrētas Tieslietu ministrijā. Tieslietu ministrijā tiek reģistrētas arī garīgā personāla mācību iestādes, klosteri un misijas.”

7. 9.pantā:

aizstāt nosaukumu “Reliģisko organizāciju un garīgā personāla mācību iestāžu reģistrācijai iesniedzamie dokumenti” ar vārdiem “Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrācijai iesniedzamie dokumenti”;

izteikt ceturto daļu šādā redakcijā:

“(4) Iesniegumam par diecēzes reģistrāciju jāpievieno:

1) statūti (satversme, nolikums);

2) reliģiskās savienības (baznīcas) lēmums par diecēzes izveidošanu;

3) informācija par vadības sastāvu.”;

papildināt ar jaunu piekto daļu šādā redakcijā:

“(5) Iesniegumam par garīgā personāla mācību iestādes, klostera vai misijas reģistrāciju jāpievieno:

1) statūti (satversme, nolikums);

2) reliģiskās savienības (baznīcas) vai diecēzes lēmums par garīgā personāla mācību iestādes, klostera vai misijas izveidošanu;

3) informācija par vadības sastāvu.”

8. Papildināt 10.panta trešo daļu pēc vārdiem “reliģiskās savienības (baznīcas) vadība” ar vārdiem “vai tās uzdevumā diecēzes vadība”.

9. Izteikt 11.panta pirmās daļas 3.punktu šādā redakcijā:

“3) tā ar savu darbību (mācību) apdraud sabiedrisko drošību vai kārtību, veselību vai morāli, citu cilvēku tiesības un brīvības, sludina reliģiskās neiecietības un naida idejas vai citādi ir pretrunā ar likumos noteikto.”

10. 13.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

“(1) Reliģiskās organizācijas ar to reģistrācijas brīdi iegūst juridiskās personas statusu. Garīgā personāla mācību iestādes, klostera un misijas juridisko statusu nosaka reliģiskā savienība (baznīca) vai diecēze.”;

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Tikai reģistrētajām reliģiskajām savienībām (baznīcām) vai diecēzēm ir tiesības izveidot garīgā personāla mācību iestādes, klosterus un misijas.”

11. Aizstāt 14.panta otrajā daļā vārdus “reliģiskās savienības (baznīcas), klosteri un draudzes” ar vārdiem “reliģiskās organizācijas un reliģisko organizāciju iestādes”.

12. Izteikt 16.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

“(1) Reliģisko organizāciju īpašumā var būt kustamā un nekustamā manta. Tiesības rīkoties ar nekustamo mantu ir vienīgi reliģisko organizāciju vadības institūcijām, ja statūtos (satversmē, nolikumā) nav noteikta cita kārtība.”

13. 17.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

“(1) Draudzes un reliģiskās savienības (baznīcas) var likvidēties vai reorganizēties to statūtos (satversmē, nolikumā) noteiktajā kārtībā.”;

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Diecēzes darbība izbeidzas, ja reliģiskā savienība (baznīca), kas ir tās dibinātāja, statūtos (satversmē, nolikumā) noteiktajā kārtībā pieņem lēmumu par tās darbības izbeigšanu.”

14. Aizstāt pārejas noteikumu 2.punktā vārdus un skaitļus “līdz 1997.gada 30. jūnijam” ar vārdiem un skaitļiem “līdz 1998.gada 1.janvārim”.

Saeimas lēmuma projekts

Alternatīvā lēmuma projekta precizēts teksts

Par Korupcijas

novēršanas likuma

pārkāpumu novēršanu

Saeimas dokuments nr.3173a

Latvijas Republikas Saeima, ņemot vērā Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas, kā arī Ģenerālprokuratūras sniegto informāciju un Valsts ieņēmumu dienesta pārskatu, nolemj:

1. Lai novērstu pretrunas spēkā esošajos antikorupcijas likumdošanas aktos, uzdot Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai sadarbībā ar Tieslietu ministriju, Ģenerālprokuratūru un Valsts ieņēmumu dienestu iesniegt Saeimai izskatīšanai:

1) līdz 1997. gada 15. novembrim grozījumus Korupcijas novēršanas likumā;

2) līdz 1997. gada 15. decembrim grozījumus citos likumos, kas saistīti ar Korupcijas novēršanas likumu.

2. Uzdot Ministru kabinetam:

1) līdz 1998. gada 1. februārim iesniegt Saeimai izskatīšanai grozījumus Latvijas Kriminālkodeksā un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, paredzot sodus par Korupcijas novēršanas likuma pārkāpumiem;

2) līdz 1998. gada 1. februārim apstiprināt normatīvos aktus, kas nepieciešami Korupcijas novēršanas likuma vienveidīgai un precīzai piemērošanai.

3. Uzdot Ministru kabinetam līdz 1998. gada 1. janvārim nodrošināt Valsts ieņēmumu dienesta Korupcijas novēršanas kontroles daļu ar Korupcijas novēršanas likuma izpildes kontrolei nepieciešamo finansējumu un materiāltehnisko bāzi.

1997. gada 10. oktobrī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!