• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu skatu, kopīgām interesēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1997., Nr. 274/276 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Koleģiālā sarunā Somijas un Latvijas tieslietu ministri

Vēl šajā numurā

21.10.1997., Nr. 274/276

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu skatu, kopīgām interesēm

Vakar sākās Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Indijā

Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis — uz Indijas zemes, Indijas valstsvīru vidū (no kreisās): premjerministrs Indirs Kumars Gudžrals un prezidents Kočerils Ramans Nārajanans. 1997.gada 20.oktobrī Foto: epa / A.F.I.

Vakar, 20. oktobrī, sākās Latvijas Republikas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Indijā — pasaules otrajā lielākajā valstī, kuras iedzīvotāju skaits tuvojas miljardam.

Pirmdienas rītā agri Guntis Ulmanis ielidoja galvaspilsētā Deli. Svinīgā sagaidīšanas ceremonija notika Indijas Prezidenta pils laukumā. Pēc ceremonijas G.Ulmanis nolika vainagu Indijas neatkarības garīgā tēva Mahatmas Gandija memoriālā.

Jau priekšpusdienā Latvijas Republikas Valsts prezidents tikās ar Indijas Republikas ārlietu valsts ministri Kamalu Sinhu. Dienas vidū Guntim Ulmanim bija saruna ar Indijas premjerministru Indiru Kumaru Gudžralu. Guntis Ulmanis izteica gandarījumu par iespēju apmeklēt Indiju tik nozīmīgā laikā — Indijas neatkarības 50. gadā. Valsts prezidents atzīmēja Indijas nopelnus demokrātijas saglabāšanā un attīstībā, kā arī Indijas pēdējo gadu ekonomiskos sasniegumus, kas ir tiešs 1991. gadā sākto ekonomisko reformu rezultāts. Guntis Ulmanis atzīmēja arī Indijas vēstniecības nopelnus Latvijas un Indijas attiecību tālākā attīstībā. Sešos gados kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas abu valstu politiskā un kultūras sadarbība ir veidojusies ļoti sekmīgi un pastāv visas iespējas šo ceļu turpināt.

Tikšanās gaitā tika akcentēts, ka šajā laikā abas valstis ir kopumā veiksmīgi strādājušas pie līgumiskās bāzes veidošanas starp Latviju un Indiju, kā rezultātā ir parakstīti pieci sadarbības dokumenti, kas aptver plašas sadarbības nozares. Vēl norit darbs pie vairākiem divpusējiem līgumiem, un īpaši atzīmējams ir Latvijas iesniegtais līgumprojekts par notiesāto izdošanu soda izciešanai. Tika atzīmēta arī nepieciešamība noslēgt līgumu par neaplikšanu ar dubultnodokļiem. Valsts prezidents runāja par to, ka pastāv plašas iespējas intensificēt abu valstu ekonomisko sadarbību, jo visas pašreizējās iespējas vēl netiek izmantotas. Latvija ir ieinteresēta Indijas investīciju piesaistīšanā un tirdzniecības paplašināšanā. Latvija ir arī ieinteresēta, lai Indijas Tirdzniecības centrs Baltijā tiktu atvērts tieši Latvijā, ņemot vērā, ka Latvijai no visām trim Baltijas valstīm ir izveidojusies visciešākā sadarbība ar Indiju.

Indijas premjerministrs uzsvēra, ka vajadzētu atjaunot Indijas preču tirgu, kā tranzītceļu izmantojot Latvijas ostas. Domājot par noritošo darbu pie vairākiem Latvijas un Indijas starpvaldību līgumiem un iespējām paplašināt ekonomisko sadarbību, tika apspriests Latvijas ierosinājums nodibināt Latvijas un Indijas starpvaldību komisiju, kas nodarbotos ar minētajiem jautājumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!