• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas valsts un tās vīri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.1997., Nr. 258/259 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valodas svētki Lielvārdē

Vēl šajā numurā

08.10.1997., Nr. 258/259

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie pirmavotiem

Latvijas valsts

un tās vīri

Pirmpublikācija

Kārlis Ulmanis,

sarakstē ar domubiedru

Turpinājums. Sākums — “LV” 28.08., nr.213; 29.08., nr.214; 02.09., nr.215;

03.09., nr.216; 04.09., nr.217; 05.09., nr.218/219; 09.09., nr.220/222; 10.09., nr.223;

11.09., nr.224; 12.09., nr.225; 16.09., nr.226/229; 17.09., nr.230; 18.09., nr.231;

19.09., nr.232/235; 23.09., nr.236/241; 24.09., nr.242/245; 25.09., nr.246/247;

26.09., nr.248; 30.09., nr.249; 01.10., nr.250; 02.10., nr.251/252; 03.10., nr.253/254;

07.10., nr.255/257

5.septembrī, 1924.

Kārlis Ulmanis un Hermanis Enzeliņš Valmierā dodas uz zemnieku sapulci

Ļoti godātais Enzeliņa kungs!

Svētdien man jābrauc uz Kārķiem un no turienes atpakaļ es braukšu pirmdien pēc pusdienas. Es ceru, ka Jums tas nebūs neērti, ja es tad no tā pussešu vilciena iziešu pie Jums uz Mičkeniem. Otrdienas rītā deviņos es tad brauktu atkal atpakaļ uz Rīgu. Valmierā man nekādu darīšanu nav, jo es gribēju tikai ar Jums satikties un aprunāties.

Ar mīļu sveicienu kundzei un Jums, Jūsu K.Ulmanis

Ļoti godātais H.Enzeliņa kgs!

Nu tikai beidzot es varu stāties pie Jūsu vēstules atbildēšanas un ceru, ka nekas vēl nebūs nokavēts sakarā ar Zemnieku Dienas sarīkošanu. Runājot par lektoriem varu teikt, ka es pats esmu ar prieku gatavs braukt un runāt. Mans temats šogad varētu būt: “Lauksaimnieks un viņa darbs”. Arī Brieža kgs ir ar mieru un viņš runātu par: “Tautiskie centieni agrāk un tagad”. Tie tad nu būtu visi tie lektori, ko es varēju sarunāt. Par tālākiem lektoriem man patlaban pagrūti izteikties. Man liekas, ka būtu laiks ziņot kautko par vietējiem sasniegumiem lauksaimniecības un viņas nozaru izkopšanā un pacelšanā. Bet tas jautājums, dievamžēl, laikam būs mazliet sarežģījies sakarā ar Muriša kga nāvi un arī ar tā skolas priekšnieka apstiprināšanu. To es nu tuvāk nezinu. Vai nevarētu runāt par linkopību senāk un tagad — ne tikdaudz no tehniskā kā gan no saimnieciskā viedokļa. Tad varbūt par lauksaimniecības iekārtu vispārīgi. Bez tam vajadzētu uzaicināt vēl kādu runātāju par vispārīgiem kultūras jautājumiem, Vai Jums tur laukstrādnieku jautājums prātu nenodarbina. Varētu padomāt arī par ceļu jautājumu (lekt. dep. Ed. Grantskalns). Derētu dabūt uz programmas arī kādu praktisko zemkopi, vārdu gan es nemāku minēt.

Par citām lietām rakstīšu kādu citu reizi. Rītvakar man jābrauc uz Rēveli muitas ūnijas lietā, es nezinu, vai iznāks tur palikties dažas dienas vai pāris nedēļas.

Citādi viss ir diezgan drūmi un rūgtums krājās padaudz.

19./I 1925.g. Ar mīļu sveicienu Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas iela 38, dz.7, 11.augustā, 1927.

Ļoti godātais, mīļais Enzeliņa kgs!

Pie Jums ar šo vēstuli ierodas manā uzdevumā Ansona kgs no “Brīvās Zemes”. Viņš brauc svarīgā lietā, jo dažādu nelabvēlīgu apstākļu sadrūzmēšanās dēļ “Br. Z.” kase atkal patlaban ir tikpat kā galīgi tukša. Kā jau toreiz, kad Jūs Valmierā nācāt mums palīgā ar aizdevumu. Patiesību sakot, stāvoklis ir tāds, ka mums ir par vairāk tūkstošiem latu neizmaksātas algas darbiniekiem un līdzstrādniekiem. Un es griežos ar sirsnīgu lūgumu pie Jums, Enzeliņa kgs, nākt man šai grūtā brīdī palīgā. Šis lūgums ir no Z.S. valdes puses, bet arī personīgi no manis, jo man kā valdes priekšniekam pēc mūsu tradīcijām ir vispirmā kārtā pienākums rūpēties par līdzekļu sagādāšanu partijas vajadzībām. Es tīšu prātu atteicos no visiem Br. Z. paplašināšanas nodomiem, esmu pat ar mieru ķerties pie zināmiem sašaurinājumiem, lai tikai panāktu kautkādu ietaupījumu. Mums ir deficīts — kārtīgs, pērn un šogad — ap 4000 latu mēnesī, varbūt, ka izdosies to šoruden novērst vai kautjel samazināt.

Bet patlaban nepieciešami vairāki tūkstoši latu nokavētu maksājumu segšanai.

Tāpēc lūdzu Jūs aprunāties ar pārējiem kases valdes locekļiem un raudzīt atrast iespēju man palīdzēt. Es būšu no sirds pateicīgs. Par atmaksāšanu es uzņemos atbildību un galvošanu.

Sīkākus paskaidrojumus varēs dot Ansona kgs, ar kuru varēsat arī vienoties par atmaksāšanas nosacījumiem.

Ar mīļu sveicienu, Jūsu K.Ulmanis

1927.g. 16.septembrī

Ļoti cienītais H.Enzeliņa kungs!

Par jautājumiem, kas aizkustināti Jūsu 8.septembra vēstulē, gribēju ar Jums izrunāties vakar Valmierā, bet tā ka tas neizdevās, tad rakstu Jums šodien.

Par Kauguru zemnieku karogu svētku aprakstu “Brīvā Zemē” es izrunājos un uz priekšu, ceru, līdzīgi pārspīlējumi vairs nenotiksies.

Par “Zemes” nodrukāšanas izpildīšanu laikā pēc izrunāšanās ar manim, Ansona kungs droši vien uz priekšu gādās, kā pienākas.

Pie lauksaimnieku izvēles braucieniem uz ārzemēm par Kultūras Fonda naudu strādājusi atsevišķa komisija no piecām vai sešām lielām lauksaimnieku organizācijām. Vai bijuši kandidāti no Valmieras apriņka un kādēļ neviens no Valmieras apriņka lauksaimniekiem nav dabūjis pabalstu — man neizdevās noskaidrot. Liekas gan, ka nākošam gadam komisijas sastāvu nāksies papildināt. Raudzīšu paturēt prātā arī Jūsu aizrādījumus.

Vakarvakarā mednieku klubā vakariņas bija patiesi patīkami bez pārspīlējumiem. Žēl tikai, ka Jūs nebijāt klāt. Vispārīgi domājams, eksportkautuves pamatakmeņa likšanas svinības būs atstājušas labu un paliekošu iespaidu.

Sveicinādams, ar patiesu cieņu Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7, 1928.g. 18.jūlijā

Augsti godātais deputāta kungs!

Priekšpusdienā sazvanījos ar šoseju un ceļu valdi. Vienojāmies, lai rītā es atkal piezvanot, tad būšot ar stāvokli iepazinušies un varēšot, varbūt, pateikt, ka ceļu labošanas termiņš atcelts uz 20.augustu. Redzēs, kas tur iznāks.

Ar 1.jūliju man apstājās “Georgine”. Es pateiktos Jums, ja Jūs laipnā kārtā to atkal priekš manis apsūtītu uz vienu pusgadu.

Birojā darbvedis Freidenfelds bij ļoti priecīgs, kad es viņam pateicu, ka Jūs esat ar mieru izbraukt uz sapulcēm, un viņš būšot visā drīzumā pie Jums griezties.

Ar sirsnīgu sveicienu Jūsu K.Ulmanis

Piezīme. Man šodien pateica, ka dots rīkojums atcelt termiņu uz 15.augustu. T.p.

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7., 1928. g. 1. augustā

Augsti godātais deputāta kugs!

Ļoti pateicos par “Georgines” apsūtīšanu, kas atkal kārtīgi pienāk. Tikai lūdzu paziņot, cik es Jums palieku par to parādā.

Lielais paldievs Jums arī par atsūtītiem Ls 1000,- un arī par vakar vēl atsūtītiem Ls 300,– vēlēšanu fondam. Ja kvīte vēl nebūs no biroja izsūtīta, tad to drīzumā izdarīs.

Par lauksaimniecības skolas ēku vakar izrunājāmies ar ministri Gulbja kungu. Cerēsim, ka tur varēs kaut ko izdarīt.

Ar sirsnīgu sveicienu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz. 7, 1928. g. 31. augustā

Ļoti godātais, mīļais H.Enzeliņa kungs!

Jūsu atteikšanās kandidēt Saeimas vēlēšanās man bij sitiens, kas mani apbēdināja visos sirds dziļumos. Man ļoti žēl, ka ziņu par šo sāpīgo notikumu es saņēmu tikai pēc sarakstu iesniegšanas, kad jau nekas vairs nebij grozāms. Ja man būtu par to pateikuši agrāk, es katrā ziņā būtu varējis aizbraukt uz Valmieru un būtu iespējis Jūs pārliecināt šo soli nespert, jo Jūsu atteikšanās man personīgi un Zemnieku Savienībai ir liels zaudējums, jo Jūs sirsnīgāki kā kautkuŗš cits deputāts bijāt pieķērušies Saeimas darbībai, mūsu partijai un viņas mērķiem. To Jūs pierādījāt ar savu darbu Saeimā, ar partijas aizstāvēšanu, viņas veicināšanu un stiprināšanu visās vietās un katrā laikā. Jūs bijāt tas, kas darbos izveda tik bieži vārdos atkārtoto vēlēšanos, lai saimnieciskās organizācijas strādā ciešā sadarbībā ar zemnieku polītisko organizāciju. Un tagad Jūsu vārds sarakstā trūks! Es nezinu, kas pamudinājis Jūs uz sava vārda noņemšanu, bet lai kādi šie iemesli, sitiens un zaudējums partijai tas ir neizlabojams.

Jums no sirds pateikdamies par Jūsu pašaizliedzīgo un sekmīgo darbību partijā, novēlu Jums visu labāko priekšdienām un palieku cerībā, ka no Latv. Zemn. Savienības Jūs pilnīgi nenovērsīsaties.

Atļaujiet man piezīmēt, ka šī vēstule ir rakstīta otrā dienā pēc ziņas saņemšanas no Valmieras, bet tās nosūtīšana Jums nokavējās sevišķu apstākļu dēļ.

Ar mīļu sveicienu Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz. 7, 1928. g. 26. septembrī

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Pateicos par Jūsu kartiņu no š.g. 21. septembŗa, kuŗā Jūs paziņojat, ka Baltijas Patērētāju Biedrība pārved caur Latvijas Banku 500,– latu. “Zemes Spēkam”.

Mana “Georgine” pienāk kārtīgi kā arvienu.

Ar mīļu sveicienu Jūsu K.Ulmanis

Ļ. god. H.Enzeliņa kgm, Valmierā

Saskaņā ar Latviešu Zemnieku Savienības Centrālās Valdes lēmumu, pagodinamies griezties pie Jums ar šo vēstuli, lai darītu zināmu partijas dziļo pateicību Jums un tām organizācijām, kas kopā ar Jums ir jau agrāk, un sevišķi šinī vēlēšanu gadā, partiju atbalstījušas naudas līdzekļiem.

No Jums šogad partijas kasē iemaksātie Ls. 2416,31 ir bijuši mums vēlēšanu darbā patiess un neatsverams pabalsts un Jūsu slavējamā atsaucība uz partijas lūgumu, ir lielā mērā veicinājusi vēlēšanu labo iznākumu.

Vēlreiz sirsnīgs paldies Jums un caur Jums visām tām organizācijām, kas Latviešu Zemnieku Savienībai nākušas palīgā.

Ar patiesu cienību K.Ulmanis. Priekšnieks.

P.Freidenfelds, darbvedis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz. 7, 1928. g. 23. novembrī

Ļoti godātais H.Enzeliņa kungs!

Pateikdamies par man piesūtīto Baltijas Lauksaimniecības Biedrības mūža goda karti, uz Jūsu 16. novembŗa vēstules pārējiem punktiem varētu atbildēt sekošo.

Ar lielāko prieku un pateicību izpildīšu Jūsu uzaicinājumu piedalīties 2. decembrī sarīkojamā 30 gadu atceres sapulcē ar kādu priekšnesumu. Runas virsraksts varētu būt: “Zemnieks un mūsu valsts nodibināšana”. Drošības dēļ gan derētu tā ierīkoties, ka es vajadzības gadījumā varētu 4 braukt atpakaļ uz Rīgu.

Jūsu vēstulē minētā Valmiermuižas zemes gabalu piešķiršanas lieta šonedēļ komitejas priekšā nav nākusi. Domājams, tas notiks kādā jaunnedēļas sēdē, un cerēsim, ka visi mūsu aizstāvji būs tur klāt, un lieta ņems labvēlīgu virzienu. — Balt. Patēr. Biedr. pieprasījums ir katrā ziņā jāaizstāv, jo ja jau kādam ir tieša tiesība iegūt dzirnavas īpašumā, tad tāda vispirmā kārtā ir Patēr. biedr. un nevis pilsētai vai kādiem privātiem iedzīvotājiem. Bez tam ikviens no mums būs priecīgs izlietot gadījumu arī Jums izdarīt kādu pakalpojumu, kur mēs Jums tik daudz pateicības parādā ar visāda veida atbalstu un palīdzību.

Es izrunājos “Brīvās Zemes” kantorī ar Kurmja kungu, un viņš man apsolījās Jūsu vēstulē minēto lietu par “Brīvās Zemes” nedēļas numura nesaņemšanu bez kavēšanās nokārtot.

Un beigās man atkal jāgriežas pie Jums ar lūgumu nākt mums palīgā naudas lietās. Lieta tāda, ka kādā nesen noturētā valdes sēdē pieņēma lēmumu, ka katrā ziņā jāizbeidz deficita saimniekošana “Brīv. Zem.” izdošanā. Es esmu pārliecināts, ka šoreiz tas arī patiesi tiks izdarīts. Tomēr to nevar izdarīt uz reiz; tas prasīs zināmu laiku. Tāpēc lēmuma otrais punkts bij, ka nākošiem 6 mēnešiem katrā ziņā jāsagādā līdzekļi tekošā deficita segšanai. Tas būtu tomēr vairāk tūkstoš latu mēnesī. Tos domājam salasīt no draudzīgām organizācijām, uzņēmumiem un pasākumiem, privātiem labvēļiem un arī no pašu nodaļām un rajoniem. Man ir izdevies dabūt solījumus par kādiem 2000 latiem mēnesī uz nākošiem 6 mēnešiem. Vairāk man no svešākiem cilvēkiem, atskaitot tikai Centrālās Piens. Sav. solījumu ziedot zināmu summu. Nupat izsūtam kvīšu grāmatas rajoniem, pievilkti ziedojumu vākšanā arī visi Rīgas nodaļas biedri. Un beidzot nodomāju griezties atkal pie Jums, lai gan Jūsu līdzšinējie ziedojumi ir pārsnieguši ziedojumus no kaut kuŗa cita avota. Varbūt Jums izdosies no visām Valmieras organizācijām, kuŗās Jums ir noteikšana vai līdzspriešana, sastādīt kopīgu garantu sarakstu nākošiem 6 mēnešiem, sākot ar decembri. Garantēto summu varētu iemaksāt uz reizi vai, kā tas domāts citos gadījumos, 6 atsevišķos mēnešu maksājumos.

Cerēdams, ka par šo pēdējo punktu Jūs neļaunosaties, palieku cerībā, ka Jūs pie izdevības man atrakstīsat, ko Jūs atrodat par iespējamu šinī lietā darīt.

Mīļi sveicinādams, Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz. 7., 1929. g. 12. februārī.

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Es nupat saņēmu Jūsu kartiņu “Georgines” lietā. Man žēl, ka es ap Jauno gadu neapprasījos Jums, kā būs ar šo avīzi, tad nebūtu noticis nekāds pārpratums. Es vienkārši negribēju Jūs apgŗūtināt.

Pielieku še klāt izgriezumu no kādas Čēķijas avīzes. Varbūt Jūs, kas ar senatnes lietām daudz nodarbojaties, gribētu kautko izdarīt ar rakstā apskatīto ierosinājumu.

Ar mīļu sveicienu Jūsu K.Ulmanis

RĪGĀ, Tērbatas ielā 38, dz. 7, 1929. g. 16. aprīlī

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Sakarā ar “Zemei” uzliktiem nodokļiem es griezos attiecīgā vietā tūliņ pēc Jūsu pirmās vēstules saņemšanas. Kā no Jūsu vēlākās kartiņas redzams, tad nodokļu departaments lietu ir pareizi izpratis.

Kas attiecas uz sēklu apgādāšanas lietu, tad es runāju par to ar zemkopības ministri. Izrādās, ka visa šī lieta ar visiem izdotiem rīkojumiem un sniegtiem norādījumiem ir tomēr ļoti sarežģīta, un bez tam viens notikums un viens darbs dzen otru. Man pateica, ka sīkākus paskaidrojumus Jums došot pati zemkopības ministrija un centīšoties visus norādītos ļaunumus pēc labākās apziņas novērst.

Sirsnīgi sveicina Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7, 1929.g. 24.maijā

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Rakstu Jums šoreiz, lai apvaicātos, vai Jums nebūtu zināms, kur galu galā palikās tā kūts mēslu ārdāmā mašīna, kuŗu mēs 14.gadā dabūjām Valmierā izmēģināšanai no toreizējās “Selbsthilfes”. Es viņiem te Rīgā prasīju, bet viņi vairs nekā nezin un citu mašīnu viņiem krājumā neesot. Tagad, kad mums tik daudz seklās kūtis un mēsli vairs nava tik lēkšķaini kā no dziļajām kūtīm, man gribētos šos mēslu vāģus atkal izmēģināt. Ja Jums tie būtu vēl Valmierā, tad es būtu priecīgs pircējs.

Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7, 1929.g. 1.jūlijā

Ļoti godātais H.Enzeliņa kungs!

Nupat lasu “Br. Zemē” Saikavas dziedātāju koŗa 60 gadu kaŗoga svētkus, un es ļoti vēlos izteikt Jums savu prieku par šādiem svētkiem un Jums pateicību, ka Jūs ar savu piemēroto un sirsnīgo runu esat šos svētkus kuplinājuši. Man šķiet, ka taisni šādi svētki mūsu kailajās dienās ir daudz vērtīgāki pat par katru polītisku sapulci, nemaz jau nerunājot par vienkāršajiem zaļuma svētkiem. Varbūt, ka ar šiem svētkiem Jūs būsat iesākuši jaunu posmu mūsu dzīves celšanā tāpat kā ar Valmieras “zemnieku dienām”. Es no sirds vēlos, lai tas būtu.

Jums vislabākos vēlējumus sūtīdams, palieku Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7, 1929.g. 31.decembrī

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Pagaidām es varu atbildēt uz Jūsu vēstuli, ka esmu ar mieru runāt Valmieras Zemnieku dienā. Mans temats šogad būtu — “Lauksaimniecības pacelšanas un nodrošināšanas plāns”. Jūsu nodomiem par pārējiem runātājiem es varu tikai piekrist. Acumirklī man pagŗūti kādus jaunus vārdus minēt. Es padomāšu.

Ar vislabākiem novēlējumiem uz Jauno Gadu Jums un Jūsējiem

palieku Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7, 1930.g. 9.janvārī

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Sirsnīgi pateicos par “Zemes Spēkam” ziedotiem Ls. 2000,– no kopdarbības pasākuma, kuŗa priekšgalā Jūs stāvat. Šis ziedojums būs mums liels atbalsts un palīdzēs nokārtot daudzas lielas lietas. Cik labi un viegli būtu un cik mazas paliktos mūsu pūles, ja arī citās vietās Latvijā rastos cilvēki, kas domātu tikpat augstsirdīgi un patriotiski kā Jūs, kuŗiem tāpat būtu sabiedriskām vajadzībām ne tikai vārdi, bet darbi. Vēlreiz paldies Jums. — Vajadzīgās kvītes izsūtīs “Br. Zemes” kantoris.

Ar patiesu cieņu K.Ulmanis

LATVIEŠU ZEMNIEKU SAVIENĪBAS VALDE Nr.11

Rīgā, Elizabetes ielā 14a, 1930.g. 11.janvārī

God. H.Enzeliņa kgm, Valmierā.

Nosūtot Jums līdz ar šo kvīti Baltijas Lauksaimnieku b-bai par Ls. 800,– Baltijas Patērētāju b-bai par Ls. 1000,– un Baltijas Lauksaimnieku b-bas Krāj–Aizdevu s-bai par Ls. 200,–, kas saņemti kā ziedojums “Zemes Spēka” izdošanai, izsaku partijas valdes uzdevumā Jums un minētām organizācijām vissirsnīgāko pateicību.

Piezīmēju, ka Valmieras organizāciju ziedojums sevišķi augsti vērtējams, kā piemērs, kam derētu sekot citiem zemnieku uzņēmumiem, lai partija ar vislabākiem panākumiem varētu izpildīt savus uzdevumus.

Jūs augsti cienīdams K.Ulmanis, Valdes Priekšsēdētājs

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7, 1930.g. 25.janvārī

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Jūsu pagājušā gada 31.decembŗa vēstuli, kas bij adresēta uz Saeimu, tikai tagad saņēmu. Visi jautājumi, kas zīmējās uz Zemnieku dienu, kā arī uz Jūsu ziedojumiem Z. Savienībai, ir starplaikā nokārtojušies.

Jūsu vēstules beigās aizskarto nodomu cildināt un godināt tās zemnieku ģimenes, kas vismaz 100 gadus vienas mājas valdījušas, var uz vissiltāko apsveikt. Tas būtu viens solis, kas lielā mērā palīdzētu pacelt mūsu laucinieku pašapziņu un stiprinātu viņos lepnumu uz sevi un zemnieka darbu un dzīvi. “Zemes Spēks” katrā ziņā labprāt iespiestu Jūsu rakstus par šo jautājumu.

Patiesā cieņā Jūsu K.Ulmanis

Rīgā, Tērbatas ielā 38, dz.7, 1930.g. 5.februārī

Augsti godātais H.Enzeliņa kungs!

Kā jau Jūs būsit lasījuši laikrakstos, tad es esmu ieskaitīts delegācijā uz muitas pamiera noslēgšanas konferenci. Šai delegācijai jāizbrauc uz Ženēvu nākošās nedēļas otrā pusē. Bet tā kā man jābūt sestdien Valmierā, un es negribētu atteikties no paredzētās piedalīšanās Zemnieku dienā, tad domāju izbraukt atsevišķi — tikai sestdienas vakarā. Rakstu Jums to, lai Jūs varētu būt droši par manu ierašanos Valmierā sestdien no rīta; tikai man ar pēcpusdienas vilcienu būs jābrauc atkal atpakaļ, lai varētu tikt laikā uz ārzemju vilciena Rīgā.

Vēstulei 3 pielikumi.

Patiesā cieņā Jūsu K.Ulmanis

“Latvijas Vēstneša” publikācija.

Dr. Sigizmunds Timšāns, “LV” informācijas redaktors .

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!