• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latviešu balsis pār Amerikas lielajiem ezeriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1997., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu lauksaimniecības prognozēm - zemkopju acīm

Vēl šajā numurā

18.07.1997., Nr. 184/185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VĒSTULE

Latviešu balsis pār Amerikas Lielajiem ezeriem

Kuram gan no mums skolas gados iztēli nav rosinājuši Ziemeļamerikas Lielie ezeri — Mičigans, Ēri, Hurons un citi? Savukārt Čikāga, Milvoka, Grandrapidi, Klīvlenda un dažas citas Amerikas pilsētas tagad šķiet tuvāk panākušās ar pēckara gados tajās apmetušos latviešu lielajām kultūras dzīves rosmēm.

Par šo rosmju vērienu uzskatāmi liecina kaut vai tas vien, ka šovasar, no 24.līdz 27.jūlijam, Ēri ezera plašumos aizskanēs Klīvlendā notiekošo, tagad jau desmito, ASV latviešu Dziesmu svētku dalībnieku skanīgās balsis. Latviju šajos Dziesmu svētkos pārstāvēs Maestro Haralda Medņa auklējums — vīru koris “Tēvzeme”.

Protams, patlaban brauciens uz Ameriku ar mūsu patukšajiem maciņiem būtu pārāk dārgs un tāpēc nereāls prieks... Būtu, ja vien mūsu ASV dziesmu draugi un pirmām kārtām kora “Kalējs” vīri un negurstošas enerģijas pārpilnais diriģents Roberts Zuika ar saviem daudzajiem čaklajiem palīgiem — Māru Vārpu, Arni Ziemeli, Ilmāru Riekstiņu, Juri Valaini, Gati Plūmi, odri un Valiju Galeniekiem un Lauri Kalniņu, Ņinu Rautenšildi, Raimondu Griķi, Austru Atslēgu, Juri Kīnu un Viju Miezīti no Čikāgas, un Jāni Medni, Arnoldu Rupertu, Birutu Auziņu un Andri Runku no Grandrapidiem, Albertu Legzdiņu, Rutu Dimanti, Kārli Salnu, Vidvudu Medeni, Jāni Poni un Ilzi Kreišmani no Garezera un Kalamazū, un Āri Peniķi, Valteru Zālīti un Ēriku Kākuli no Milvokiem, un Raimondu Prūsi, Jāni Vaski, Andri un Daini Ūdriem no Klīvlendas — nebūtu par to jau laikus parūpējušies. Pirms dziesmu svētkiem ”Tēvzemes” vīriem ir noorganizēti maksas koncerti Mičiganas ezera piekrastes pilsētās Čikāgā, Milvokos un vairākās citās vietās.

Šis garais koncertbrauciens diriģentu Andra Jansona, Gata Langenfelda un koncertmeistares Guntas Sproģes vadībā “Tēvzemes” vīriem sākās jau trešdien, 16.jūlijā, agrā rīta stundā izlidojot uz Čikāgu.

Pirms došanās uz ASV tēvzemieši ar savām dziesmām iepriecināja Rīgas jūras svētku dalībniekus, kā arī sniedza garīgo dziesmu programmu Torņkalna evaņģēliskās luterāņu draudzes dievkalpojumā, saņemot svētību savam garajam braucienam no mācītāja Jura Rubeņa.

Lai mūsu vissirsnīgākā pateicība visiem, visiem — gan ASV, gan Latvijas ļaudīm, firmām, iestādēm un organizācijām, kuras mums materiāli un morāli palīdzēja ļaut skanēt tēvzemiešu dziesmām, arī Amerikas Lielo ezeru krastos!

Pateicīgo “Tēvzemes” vīru vārdā —

kora seniors Jānis Porietis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!