• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - pie Jums dodas 6./7. numurs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1997., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

18.07.1997., Nr. 184/185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstnesis” — pie Jums dodas 6./7. numurs

“Zemes Reformas Vēstneša” apvienoto 6./7. numuru ievada Rīgas galvenā arhitekta Gunāra Asara stāstījums par pilsētas attīstību un problēmām. Par to, kā gadsimtu gaitā veidojusies Rīga, rakstā “Kā Rīga tapa un auga” stāsta Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja speciāliste Ingrīda Miklāva. Savukārt par zemes reformas gaitu Latvijas novados rakstā “Sēlijas nākotnes izredzes” stāsta LZA Ekonomikas institūta pētniece Ieva Marga Markausa. Viņa secina, ka Sēlijai raksturīgi samērā lieli īpašumi, bet diemžēl nepietiekamā infrastruktūras attīstība, arī nevērība pret izglītības jautājumu risināšanu vēl joprojām sekmē iedzīvotāju migrāciju. Ar valsts ģeoloģijas ikdienu un nākotni iepazīstina Ģeoloģijas dienesta direktore Rudīte Aņikejeva.

Privatizācijas lietām veltīto nodaļu ievada Privatizācijas aģentūras juridiskā direktora Viktora Šadinova komentārs “Nosacīti brīvais zemes tirgus.” Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamenta direktors Aivars Bernāns brīdina: “Sertifikātu laiks — ierobežots laiks.” Žurnālists Vairis Ozols rakstā “Sezams SEZ veras vaļā” iepazīstina ar Liepājas brīvostas darbu. Jāpiebilst, ka Liepājas speciālā ekonomiskā zona ir lielākā Latvijā. Šīs zonas izveidošana paver iespēju ārvalstu investoriem ieguldīt līdzekļus tās attīstībā un līdz ar to radīt Liepājai plašāku nākotnes perspektīvu.

Numurā publicēti valsts normatīvie dokumenti: LR likums “Par nekustamā īpašuma nodokli”, Ministru kabineta noteikumi nr.209 “Grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 15. augusta noteikumos nr. 253 “Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem””, Ministru kabineta noteikumi nr. 212 “Grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 18. jūlija noteikumos nr. 210 “Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi””, LR likums “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās””, Ministru kabineta noteikumi nr. 187 “Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus”.

Kultūrvides lietām veltītajā nodaļā rakstā “Vides veselībai un mūsu visu nākotnei” ar Vides aizsardzības fonda darbu iepazīstina tā izpilddirektors Jānis Bruņenieks. Publicēti Ministru kabineta noteikumi nr.175 “Grozījumi Ministru kabineta 1996. gada 9. jūlija noteikumos nr. 256 “Latvijas vides aizsardzības fonda nolikums””, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta 1997. gada 14. maija vēstule Nr. 2/5437 “Par papildinājumiem dabas resursu nodokļa nomaksas kārtībai”. Problēmrakstā “Videi nodarīts zaudējums. Kas, kam un kā atbildīgs?” LU Juridiskās fakultātes doktorantūras studente Una Blumberga sevišķu uzmanību veltī vides atbildības likumdošanas ieviešanai. Žurnāliste Zinta Žukova rakstā “Būtiņģe — bīstams eksperiments videi un cilvēkam” iepazīstina ar jaunceļamā naftas termināla būvniecību Baltijas jūrā un draudiem Latvijas ekosistēmai. Redaktore Aina Rozeniece sagatavojusi divus Latvijas dabas un vēstures pieminekļiem veltītus rakstus — “Āraišu ezerpils — kā saite, kā tilts uz tiem ļaudīm, tiem laikiem...” un “Jaunas takas Daugavas krastos”. Par starptautisko izstādi “Mājai, dārzam, ģimenei un — dvēselei” stāsta žurnāliste Mudīte Luksa. Par Latvijas dižkokiem raksta Guntis Eniņš. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!