• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 15. jūlija noteikumi Nr. 246 "Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisijas nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1997., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.247

Kārtība, kādā pieprasāma un izsniedzama informācija par obligātajam militārajam dienestam pakļautajām personām

Vēl šajā numurā

18.07.1997., Nr. 184/185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 246

Pieņemts: 15.07.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizēts 15.08.1997., Latvijas Vēstnesis Nr.204/206 (919/921)

Ministru kabineta noteikumi Nr. 246

Rīgā 1997.gada 15.jūlijā (prot. nr.40 11.§)

Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisijas nolikums

Izdoti saskaņā ar Obligātā militārā dienesta likuma 25.pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisija (turpmāk - komisija) ir Ministru kabineta izveidota komisija, kas ir tiesīga kontrolēt un pārskatīt Militārā dienesta iesaukšanas centra (turpmāk - centrs) pieņemtos lēmumus un izskatīt personu sūdzības par šiem lēmumiem.

2. Komisijas sastāvā iekļauj pārstāvjus saskaņā ar Obligātā militārā dienesta likumu.

II. Komisijas galvenie uzdevumi

3. Komisijai ir šādi uzdevumi:

3.1. kontrolēt un uzraudzīt centra kompetencē esošo ar iesaukšanu (neiesaukšanu) obligātajā aktīvajā militārajā dienestā saistīto jautājumu risinājumu;

3.2. saskaņā ar likumu "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās" pieņemt un izskatīt personu sūdzības par centra pieņemtajiem lēmumiem;

3.3. pēc fizisko un juridisko personu pieprasījuma izvērtēt un sniegt atzinumus par centra pieņemto lēmumu atbilstību Obligātā militārā dienesta likumam un citiem likumiem un normatīvajiem aktiem.

III. Komisijas tiesības

4. Komisijai ir šādas tiesības:

4.1. pārskatīt, kā arī atcelt centra pieņemtos lēmumus un, ja nepieciešams, pieņemt lēmumus par iesaucamo iesaukšanu (neiesaukšanu) obligātajā aktīvajā militārajā dienestā, kā arī par virsnieku, virsdienesta karavīru, rezerves karavīru un rezervistu vispārējo piemērotību militārajam dienestam;

4.2. ja nepieciešams, uzaicināt piedalīties komisijas sēdē attiecīgus ekspertus. Izdevumi, kas saistīti ar ekspertu darba samaksu, tiek segti no Aizsardzības ministrijas budžeta;

4.3. pieprasīt un saņemt no Iedzīvotāju reģistra, valsts un pašvaldību institūcijām, veselības aprūpes un mācību iestādēm un citām juridiskajām personām atbilstoši to kompetencei papildu informāciju par iesaucamo, rezerves karavīru un rezervistu reģistrācijas datiem, izglītību, nodarbošanos, sodāmību un veselības stāvokli, ja tas nepieciešams attiecīga lēmuma pieņemšanai.

IV. Komisijas darbība

5. Komisijas sēdes vada komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Uz sēdi var uzaicināt ieinteresētās personas.

6. Komisijas sēdes notiek divas reizes mēnesī. Ja nepieciešams, sēdes var sasaukt arī biežāk.

7. Komisijas locekļiem jāiepazīstas ar komisijas sēdēs izskatāmajiem iesniegumiem un tiem pievienotajiem materiāliem septiņu dienu laikā pēc to saņemšanas no komisijas sekretāra.

8. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu, ja sēdē piedalās vairāk nekā puse no komisijas locekļiem.

9. Komisija pieņem lēmumu, atklāti balsojot. Komisijas lēmums ir pieņemts, ja par to balsojusi vairāk nekā puse no klātesošajiem komisijas locekļiem. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir sēdes vadītāja balss.

10. Ja komisijas sēdē nav iespējams pieņemt attiecīgu lēmumu, komisija saskaņā ar šo noteikumu 4.2.apakšpunktā noteikto nosacījumu pieaicina ekspertus. Pieaicinātajiem ekspertiem ir saistoša prasība ievērot informācijas konfidencialitāti.

11. Komisijas sēdes protokolē. Sēdes protokolu paraksta sēdes vadītājs un komisijas locekļi, kuri ir piedalījušies sēdē.

12. Ja komisijas locekļa atzinums būtiski atšķiras no sēdē pieņemtā lēmuma un viņš iebilst pret to, komisijas loceklim ir tiesības pieprasīt, lai sēdes protokolā tiktu ierakstīts arī viņa atsevišķais viedoklis.

13. Ja komisijā izskatāmais jautājums skar komisijas locekļa, viņa laulātā, radinieka vai svaiņa intereses, skaitot radniecību līdz trešajai pakāpei, ieinteresētajam komisijas loceklim attiecīgajā jautājumā nav balsstiesību. Attiecīgajam komisijas loceklim par savām interesēm jāpaziņo pirms sēdes sākuma, un tas ierakstāms sēdes protokolā.

14. Komisijas sekretāra funkcijas pilda centra ierēdnis.

15. Komisiju ar darba telpām un materiāltehniskajiem līdzekļiem nodrošina Aizsardzības ministrija.

V. Sadarbība ar citām institūcijām

16. Komisija sadarbojas:

16.1. ar valsts un pašvaldību institūcijām;

16.2. ar Aizsardzības ministrijas struktūrvienībām, Nacionālo bruņoto spēku karaspēka daļām un Zemessardzi.

Ministru prezidenta vietā -
vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,
Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

Aizsardzības ministrs T.Jundzis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!