• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atslēga uz Angliju jāmeklē pašiem Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1997., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atslēga uz Angliju jāmeklē pašiem Latvijā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.07.1997., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INTERVIJAS. PĒC CEĻA

Atslēga uz Angliju jāmeklē pašiem Latvijā

“Latvijas Vēstneša” lauksaimniecības redaktore RŪTA BIERANDE — pēc Londonas Rīgā

Juris Bone, Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē otrais sekretārs, — “Latvijas Vēstnesim”

Latvijas vēstniecība Lielbritānijā, Londonā, kopš pagājušā gada rudens piedzīvojusi lielas pārmaiņas darbinieku sastāvā. Latvijas vēstnieks Apvienotajā Karalistē šobrīd ir Normunds Penke, pirmā sekretāra pienākumus pilda Silvestrs Savickis, speciālists politiskajos jautājumos. Ekonomikas jautājumu kārtošanu no ilggadējās un zinīgās vēstniecības otrās sekretāres Terēzes Svilānes rokām pārņēmis Juris Bone, kurš pēc izglītības ir vēsturnieks, bet vēstnieka sekretāres pienākumus uzņēmusies Eva Staltmane, kura beigusi Kultūras akadēmiju un strādājusi Latvijas Ārlietu ministrijā. Tikai daži vēstniecības darbinieki palikuši no iepriekšējās komandas, un to skaitā ir Irēna Hamiltone, kura turpina nodarboties ar kultūras un izglītības jautājumiem. Kā teica paši vēstniecības darbinieki, notiek lielais "rotēšanas" laiks — ne tikai mūsu valsts daļiņā Vecajā pasaulē, bet arī pašu britu valdībā un parlamentā, un tas paver iespējas veidot jaunas abu valstu sadarbības formas.

Paralēli ļoti labvēlīgajām politiskajām attiecībām starp Latviju un Lielbritāniju norisinās intensīva tirdzniecība. Par ekonomisko sadarbību "Latvijas Vēstnesim" pastāstīja Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē otrais sekretārs Juris Bone:

— Nupat bija zvans no Latvijas — uzņēmīgi cilvēki meklē noietu īpaši izaudzētām sēnēm. Taču Lielbritānijas tirgū pieprasījuma pēc Latvijas produktiem — vismaz pašreiz — nav. Varbūt tādēļ, ka mūsu produktus šeit nepazīst. Mēs zinām, ka mūsu produktu kvalitāte un garšas īpašības ir labas, bet ar to vēl ir par maz. Tas ir jāpierāda šejienes patērētājiem, un, nenoliedzami, savas korekcijas ievieš tas, ka Lielbritānija ir Eiropas Savienības valsts.

Latvija veiksmīgi eksportē tekstilpreces, kokmateriālus. Neaprakstāms noiets ir Latvijā ražotajiem sērkociņiem — kārbiņas ar pazīstamajām uzlīmēm var redzēt gan veikalu plauktos, gan uz ielas. Liela daļa mūsu ražoto sērkociņu caur Lielbritāniju tiek arī eksportēti tālāk. Labi savu vietu iekarojis Latvijas koks — ne tikai neapstrādātu materiālu, bet arī jau gatavu darinājumu veidā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!