• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas mūžībai - tīru vidi (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1997., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Republikas nodokļu sistēmu

Vēl šajā numurā

02.07.1997., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RUNAS. REFERĀTI

Latvijas mūžībai — tīru vidi

Ministru prezidenta biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs ANO Ģenerālās Asamblejas 19.speciālajā sesijā:

Turpinājums no 1.lpp.

Piemēram, Vācija un Latvija ir atbildīgas par transporta jomu. Stratēģiskais plāns “Baltic XXI” jau 1998.gadā būtu jāapstiprina pēc iespējas augstākā politiskā līmenī. Līdz ar to “Baltic XXI” varētu kalpot kā reģionālās sadarbības paraugs.

Otrais uzsāktais process Baltijas jūras reģionā, kas turklāt tiek veikts ciešā saistībā ar “Baltic XXI”, ir telpiskā jeb teritoriālplānošana. 1992.gadā Baltijas jūras valstis vienojās sagatavot ilgtermiņa telpiskās plānošanas koncepciju “Baltijas jūras reģiona redzējums un stratēģija līdz 2012.gadam” (“Vision and Strategies around the Baltic Sea 2012”), kas atbilst līdzīgiem konceptuāla rakstura dokumentiem citur Eiropā.

Prezidenta kungs,

Latvijai īpaši nozīmīgs jautājums ir meži, jo tie aizņem gandrīz pusi Latvijas teritorijas. Mežiem ir būtiska loma Latvijas tautsaimniecībā un vides politikā. Savā mežu politikā Latvija ir ievērojusi Rio pieņemtā dokumenta par mežu apsaimniekošanas principiem prasības un apņemas sekot arī starpvaldību mežu darba grupas rekomendācijām. Tomēr Latvija ir pārliecināta, ka, lai nodrošinātu Latvijas un pasaules mežu ilgtspējīgu attīstību, ir jāīsteno divi pamatuzdevumi. Pirmkārt, ir jāpanāk kopīga izpratne par ilgtspējīgas mežu apsaimniekošanas principiem un, otrkārt, ir jāapņemas šos principus ievērot. Tādēļ Latvija atbalsta ierosinājumu uzsākt sarunu procesu par Pasaules mežu koncepcijas izstrādi.

Runājot par ilgtspējīgu attīstību, noteikti jāmin arī valstu konkurētspēja. Ja kāda valsts ievēro stingrākus vides standartus nekā cita, tas var pazemināt šīs valsts konkurētspēju salīdzinājumā ar citām valstīm. Latvijas valsts politika ir vērsta uz stingru vides standartu ievērošanu, un Latvijas pārliecība ir, ka tikai stingri un vienoti standarti reģionālā un globālā mērogā ir viens no pamatnosacījumiem vienlīdzīgām tirgus iespējām.

Noslēgumā es vēlētos uzsvērt, ka saudzīga attieksme pret dabu jeb šodien lietotais ilgtspējības jēdziens ir atrodams latviešu tautas domāšanā un ieražās. Mūsu tradīcijas māca mums saudzēt dabu kā pašu dārgāko, kas glabājama un nododama mantojumā mūsu bērniem.

Paldies, prezidenta kungs!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!