• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1. jūlija sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1997., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 1. jūlija sēdes

Vēl šajā numurā

02.07.1997., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 1.jūlija sēdē

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 30.aprīļa rīkojumā nr.146 “Par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai”. Par Tirgus uzraudzības nacionālās programmas vadītāju iecelts ekonomikas ministrs Guntars Krasts.

Akceptēti “Noteikumi par augstākās izglītības un zinātnisko grādu diplomu paraugiem”. Tie nosaka to diplomu paraugus, kuri izsniedzami personām pēc valsts akreditētas studiju programmas apgūšanas un attiecīgās kvalifikācijas un akadēmiskā grāda piešķiršanas, kurus augstskola vai zinātniskā iestāde izsniedz zinātnisko grādu ieguvējiem. Noteikumu pielikumā — bakalaura, maģistra, augstākās profesionālās izglītības, augstākās profesionālās kvalifikācijas, doktora un habilitētā doktora diplomu paraugi. Līdz 1999.gada 1. janvārim augstskolas ir tiesīgas izsniegt līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim izgatavotus diplomus.

Valdība akceptēja Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas nolikumu. Komisija ir koleģiāla koordinējoša valsts institūcija, kas darbojas, lai nodrošinātu cilvēku tiesības uz tīru, ar tabakas dūmiem nepiesārņotu gaisu. Tā koordinēs to valsts un pašvaldību institūciju sadarbību, kuras likumā noteiktajā kārtībā kontrolē tabakas un tabakas izstrādājumu ražošanu, ievešanu, realizāciju, tabakas izstrādājumu reklāmu un smēķēšanu sabiedriskās vietās.

Akceptēts rīkojums “Par Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisiju”. Komisiju vadīs Labklājības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktora vietniece Signe Vēliņa.

Akceptēti bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts robežbūve”statūti. Noteikts, ka valsts kapitāla daļas turētāja ir Iekšlietu ministrija. Sabiedrības darbības mērķis un galvenais uzdevums ir nodrošināt valsts robežas izbūvi.

Sakarā ar to, ka uzņēmējdarbību ar alu nebūtu lietderīgi licencēt vai citādi ierobežot, akceptēti grozījumi MK 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.248 “Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu”, kas izslēdz noteikumu 282.punktu. 282.punkts paredzēja izstrādāt noteikumus par kārtību, kādā veicama uzņēmējdarbība ar alu.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas valdības un Norvēģijas Karalistes valdības līgumu par vīzu atcelšanu”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisiju”. Par komisijas vadītāju iecelts Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā ar iedzīvotāja ienākuma nodokli apliekami fizisko personu ienākumi no izlozēm un azartspēlēm”. Noteikumi nosaka, ka juridiskā persona, izmaksājot vai izsniedzot spēlētājam laimestu, aprēķina un ietur iedzīvotāju ienākuma nodokli no visas laimesta summas pēc 25% likmes. Ja laimesta vērtība nepārsniedz 500 latus, iedzīvotāju ienākuma nodoklis netiek ieturēts. Mantiskā labuma veidā izsniegtā laimesta vērtība veido mantiskā labuma ekvivalents naudas izteiksmē un summa, kas atbilst iedzīvotāju ienākuma nodokļa apmēram no mantiskā labuma ekvivalenta naudas izteiksmē.

No Iekšlietu ministrijas Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka amata atbrīvots Juris Ļabis. Par dienesta priekšnieku iecelts pulkvežleitnants inženieris Aivars Straume.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par izņēmuma kārtības noteikšanu atbilstoši MK noteikumiem nr.64 “Par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām””. Rīkojums ļauj pašvaldībām saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu izņēmuma kārtībā slēgt tiešus aizņēmuma līgumus ar Latvijas Brīvības fondu aizdevuma saņemšanai 133 000 ASV dolāru vērtībā to projektu finansēšanai, kurus akceptējusi Pašvaldību aizņēmumu un garantiju kontroles un pārraudzības padome. Noslēgtie līgumi jāreģistrē Valsts kasē valsts ārējā parāda uzskaites nodrošināšanai.

Akceptēti grozījumi noteikumos “Par kārtību, kādā par 1996.gadu no valsts pamatbudžeta izdarāmi sociālā nodokļa maksājumi par personām, kuras nodarbinātas lauksaimniecībā un veic pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas pārstrādi.” Grozījumi paredz pagarināt termiņu, kad Valsts sociālās apdrošināšanas fonds iesniedz paziņojumu par summu, kas nepieciešama no valsts budžeta līdz pilnai sociālā nodokļa par lauksaimniecībā nodarbināto personu sociālā nodokļa maksājumiem. Tie nosaka, ka Valsts sociālās apdrošināšanas fonds līdz 1997.gada 1.augustam nosūta Zemkopības ministrijai paziņojumu par summu, kas nepieciešama no valsts pamatbudžeta līdz pilnai sociālā nodokļa likmei, pamatojoties uz : lauksaimniecībā nodarbināto personu (arī pašnodarbināto personu) faktiskajiem sociālā nodokļa maksājumiem līdz 1997.gada 31.janvārim par 1996.gadu un aprēķinātajiem sociālā nodokļa maksājumiem, kuriem 1996.gadā piešķirti sociālā nodokļa samaksas termiņu pagarinājumi.

Valdība akceptēja noteikumus “Par transportlīdzekļu un kravas veterinārās, fitosanitārās un higiēniskās kontroles kārtību muitas punktos”. Kontroli savas kompetences ietvaros veic Sanitārās robežinspekcijas amatpersonas.

Valdības sēdē izskatīts jautājums “Par jūras piekrastes piesārņojuma gadījumiem 1996.gada jūnijā, decembrī un 1997.gada aprīlī.” Finansu ministrijai uzdots piešķirt 7147 latus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai kompensāciju izmaksām par 1997.gada aprīļa avārijas seku likvidācijas darbiem. Līdzekļi paredzēti Jūrkalnes, Nīcas, Sakas, Rucavas un Pāvilostas pagastam.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!