• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīga ceļā uz UNESCO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1997., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu traģēdija

Vēl šajā numurā

02.07.1997., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīga ceļā uz UNESCO

Lai labāk sekmētos Rīgas vēsturiskā centra sakārtošanas darbi sakarā ar tā iespējamo iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, Kultūras ministrija un Rīgas Dome vienojušās par Rīgas kultūras mantojuma attīstības koordinācijas padomes un informācijas centra izveidi.

Kā tika atzīmēts 17.jūnija preses konferencē, Rīgas vēsturiskā centra sakārtošana ir komplicēts process, kurā līdz ar pašvaldību, proti, Rīgas Domi, Pilsētas attīstības departamentu, Būvvaldi un Rīgas Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju piedalās valdība, konkrēti — Kultūras ministrija, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, Satiksmes ministrija un Finansu ministrija, kā arī starptautiskās institūcijas — UNESCO, Eiropas Padomes Kultūras mantojuma departaments u.tml. Tā kā šo daudzo institūciju darbība netika pienācīgi saskaņota un nebija pietiekamas informācijas, bieži gadījās, ka viens darba lauciņš tika arts no visām pusēm, bet otrs palika atmatā. Dažs labs piedāvājums palika nesadzirdēts.

Apstiprināta koordinācijas padome 11 cilvēku sastāvā. Tajā ir Rīgas pilsētas galvenais arhitekts G.Asaris, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs J.Dambis, vadītāja vietnieks J.Asaris un arhitektūras ekspertu padomes priekšsēdis P.Blūms, Rīgas Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšnieks G.Baumanis, Arhitektu savienības priekšsēdis J.Lejnieks un UNESCO Latvijas nacionālās komisijas ģenerālsekretārs J.Sīkstulis. Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamentu pārstāv arhitekti Ē.Fogelis un E.Cerbule, A.Roze un ekonomists I.Francis.

Aina Rozeniece,

“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!