• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
... Ir Latgale mūsu!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1997., Nr. 122/123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas hokejisti Saeimā

Vēl šajā numurā

20.05.1997., Nr. 122/123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

... Ir Latgale mūsu!

Valsts prezidents Rēzeknē

Sestdien, 17.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja Rēzekni. Līdz pusdienām Valsts prezidents piedalījās zinātniskajā konferencē “Nacionālie procesi: Latgales latviešu masveida izceļošanas uz Sibīriju simtgade”, kur teica uzrunu. Prezidents apmeklēja Rēzeknes Augstskolu pirmoreiz tās pastāvēšanas vēsturē. Pēc G.Ulmaņa uzrunas klātesošos Vasarsvētkos sveica Rēzeknes un Aglonas diacēzes bīskaps Jānis Bulis un dāvināja Valsts prezidentam Jāņa Pāvila II grāmatu “Pārkāpjot cerību slieksni”.

Pēc konferences apmeklējuma G.Ulmanis nolika ziedus pie Latgales Māras pieminekļa un devās uz pilsētas domi, kur tikās ar pilsētas vadību un a/s “Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona” valdi. Prezidents sarunas gaitā aicināja klātesošos vērtēt Latvijas attīstības procesus — bezdarbu, apmaksas sistēmu, jaunu ražotņu veidošanu, privatizāciju un to, kā jūtas Rēzeknes iedzīvotāji neatkarīgi no viņu nacionālās piederības.

Tikšanās laikā Valsts prezidents informēja par Latvijas integrācijas procesiem Eiropas struktūrās un par ārpolitiskajām aktivitātēm. “Esam izšķīrušies jautājumā par Abreni. Valdība ir gatava parakstīt robežlīgumu ar Krieviju,” Rēzeknes domē teica G.Ulmanis, izsakot pārliecību, ka Latvija ir izdarījusi visu, lai līgums tiktu noslēgts.

Sarunas gaitā Valsts prezidents pievērsās arī naturalizācijas tematam, uzsverot, ka pašreizējā gaita nav apmierinoša un neliecina par Pilsonības likuma normālu darbību. Tādēļ jādara viss, lai atrisinātu pretrunas.

Pēc pusdienām Valsts prezidents tikās ar Rēzeknes skolotājiem. Pārrunāti izglītības sistēmas attīstības dažādie aspekti, valodas mācība skolās, skolotāju loma tādā būtiskā jautājumā kā patriotiskā audzināšana. Prezidents vērsa uzmanību uz latviešu valodas mācīšanas nostiprināšanu skolās, nepieciešamību strādāt pie latviešu valodas terminoloģijas. Sarunā skarti arī jautājumi saistībā ar administratīvi reģionālo reformu, kā arī demogrāfisko procesu veicināšana Latvijā.

Vakarpusē Valsts prezidents apmeklēja zemessardzes Latgales novada 3.brigādes štābu, iepazinās ar tā darbību un sarunā ar zemessargiem pārrunāja pēdējā laika aktualitātes valstī un zemessardzē. Valsts prezidents tikās arī ar telesabiedrības LTS vadību un sniedza interviju LTS studijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Vēl par apmeklējumu — 3.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!