• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija izstādē "AgroBalt'97" Viļņā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.1997., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43342

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija izstādē "AgroBalt'97" Viļņā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.05.1997., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MĒS VISI BALTIJĀ

Latvijas tēls “AgroBalt '97” izstādē Viļņā

Lietuvā, Viļņas “Litexpo” centrā šogad tradicionālajā starptautiskajā lauksaimniecības izstādē “AgroBalt '97” pēc skaita jau sestajā, no 21 valsts piedalās pavisam 458 organizācijas un uzņēmumi. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu dalībnieku skaits šajā pavasara izstādē ir pieaudzis par 21,4 procentiem. No Baltijas valstīm izstādē sevi šogad rāda 223 uzņēmumi un organizācijas, un tas ir par nepilnu desmitu vairāk nekā pagājušā gada maijā. No Latvijas, neskaitot Zemkopības ministriju, izstādē piedalās 18 uzņēmumi, un tas ir krietni vairāk nekā pērn. Acīmredzot latvieši ir sasparojušies sevi parādīt un arī gatavojušies tam. Tiesa, pagājušajā gadā “AgroBalt '96" laikā pilnos ziedos bija ievas un reibinošā smarža lavījās arī izstāžu kompleksā. Šogad, šķiet, vienīgi pavasaris nav izstādei gatavojies, ja neskaita retās žilbinoši dzeltenās pieneņu galviņas jau sulīgi zaļajos Viļņas mauriņos. Taču tas netraucē “Litexpo” centrā justies kā pie Bābeles torņa, jo še kopā jaucas neskaitāmas valodas — vēsais pavasaris nav spējis nobaidīt izstādes dalībniekus un interesentus, kuri uz Viļņu skatīt izstādi varēs doties vēl līdz piektdienai, 9. maijam.

Otrdien, 6. maijā, tūlīt pēc izstādes atklāšanas, kurā piedalījās Lietuvas Valsts prezidents Aļģirds Brazausks ( Algirdas Brazauskas ), Lietuvas premjerministrs Ģedimins Vagnoris ( Gediminas Vagnoris ), Lietuvas lauksaimniecības un mežu ministrs Vītauts Knašis ( Vytautas Knašys ), Vācijas Pārtikas, lauksaimniecības un mežu ministrijas pastāvīgais sekretārs Volfgangs Grebls ( Wolfgang Groebl ) un Eiropas Savienības pārstāvji, risinājās iepazīšanās ar ekspozīciju un oficiālajām visu trīs Baltijas valstu delegācijām. Jāpiezīmē, ka pie Latvijas Zemkopības ministrijas stenda Lietuvas prezidents Aļģirds Brazausks uzsāka pailgu sarunu ar mūsu Zemkopības ministrijas delegācijas vadītāju valsts sekretāru Jāni Lapši.

Dienas vidū, pēc “AgroBalt '97” medaļu pasniegšanas, ko no Latvijas šogad ieguva akciju sabiedrības “Uzvara” karameles “Rīgas maisījums”, visas trīs Baltijas valstu lauksaimniecības ministriju oficiālās delegācijas tikās pie apaļā galda.

Sarunu iniciators bija izstādes organizētājsabiedrības “IFW Heidelberg GmbH” izpilddirektors Dītrihs Tingertāls ( Dietrich Tuengerthal ), un tajās piedalījās arī Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes un Nīderlandes lauksaimniecības ministrijas pārstāvji.

Latvijas Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Jānis Lapše, Igaunijas lauksaimniecības ministrs Andress Variks un Lietuvas lauksaimniecības un mežu ministrs Vītauts Knašis;

izstādes “Agrobalt '97” medaļas ieguvēji no Latvijas — akciju sabiedrība “Uzvara” pie sava stenda.

Foto: Rūta Bierande, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!