• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par katra un visu veselību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1997., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par katra un visu veselību (turpinājums)

Vēl šajā numurā

07.05.1997., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

intervijas. sarunas

Par katra un visu veselību

Juris Viņķelis, veselības valsts ministrs, — “Latvijas Vēstnesim”

— Ar šā gada 1.janvāri stājās spēkā Ministru kabineta noteikumi nr.485 “Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi” (“LV”, 07.01.1997., nr.3/4 — D.G.). Ar to pieņemšanu spēku zaudēja MK izdotie “Slimokasu izveidošanas noteikumi” un “Veselības aprūpes finansēšanas kārtība 1996.gadā”. Jaunpieņemtie noteikumi, kas nu jau ir spēkā četrus mēnešus, paredz valstī veidot jaunu kārtību veselības aprūpes finansēšanā un arī jaunu šīs kārtības administrēšanas sistēmas izveidi. Vai jaunie principi sākuši darboties visā Latvijā, kā notikusi to ieviešana?

— Jā, beidzot veselības aprūpes finansēšanas sistēma ir vienota visā Latvijā. Līdz šim bija 36 slimokases, katra ar savu kārtību. Tas bija svarīgākais reformas iemesls — tik mazā valstī ir jābūt vienotiem principiem veselības aprūpes finansēšanā gan Rīgā, gan laukos.

— Tātad tagad viss finansējums — gan noteikumos minētajam pakalpojumu minimumam, gan veselības aprūpes valsts programmām — notiek caur Valsts slimokasi?

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!