• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 3. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.1997., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodomā - par Latvijas cilvēku un dabas veselību

Vēl šajā numurā

02.05.1997., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" pie Jums dodas 3.burtnīcā

Sagatavota un “Latvija Vēstneša” apgādā nākusi klajā trešā šī gada starptautisko līgumu burtnīca. Tajā gan latviešu, gan angļu valodā ir izlasāmas četras starptautiskās konvencijas, kurām pievienojusies Latvijas Republika un kuras ratificētas Saeimā 1997.gada 24.martā. Trīs burtnīcā ietvertie starptautiskie dokumenti attiecas uz civilās aviācijas drošību: 1970.gada Hāgas Konvencija par cīņu pret nelikumīgu gaisa kuģu sagrābšanu, 1963.gada Tokijas Konvencija par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisakuģos, un 1971.gada Monreālas Konvencija par cīņu pret nelikumīgām darbībām, kas apdraud civilās aviācijas drošību. Interesenti šajā “Latvijas Vēstneša” starptautisko līgumu burtnīcā var iepazīties arī ar 1972.gada Eiropas Padomes konvenciju par tiesvedības nodošanu krimināllietās. Eiropas Padomes dalībvalstis parakstījušas šo konvenciju, vēlēdamās pilnveidot darbu krimināltiesību jomā un panākt lielāku efektivitāti sankciju piemērošanā, kā arī uzskatīdamas, ka šī mērķa sasniegšanai ir lietderīgi nodrošināt kriminālprocesa norisi starptautiskā līmenī, it īpaši tādēļ, lai novērstu problēmas, ko rada kompetenču sadalījuma konflikti. Konvencijā paredzēta līgumslēdzējas valsts kompetences joma, iespējas un gadījumi, kad var lūgt citu līgumslēdzēju valsti veikt tiesvedību, un kārtība, kādā iesniedzami šajā konvencijā paredzētie lūgumi. Saeimas pieņemtajā un Valsts prezidenta izsludinātajā likumā noteikts, ka saskaņā ar konvencijas 13.panta 3.punktu lūgumu par tiesvedības nodošanu krimināllietās Latvijas Republikā saņem un nosūta šādas valsts institūcijas: 1) Iekšlietu ministrija — pirmstiesas izmeklēšanas stadijā līdz kriminālvajāšanas uzsākšanai; 2) Ģenerālprokuratūra — pirmstiesas izmeklēšanas stadijā līdz lietas nosūtīšanai uz tiesu; 3) Tieslietu ministrija — iztiesāšanas stadijā.

Katrs, kam interesē šie starptautiskie dokumenti, burtnīcu var nopirkt laikraksta redakcijā (Bruņinieku ielā 36), “LV” Sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41), “LV” kioskā (pie tramvaja pieturas “Bērnu pasaule”), kā arī kioskos, kas atrodas pie “Saktas” puķu tirdziņa un Aspazijas bulvāra un K.Barona ielas krustojumā.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!